Ankara'da Doğal Sit Alanları'na inceleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması Proje Çalışmaları”nı sürdürüyor.

Ankara'da Doğal Sit Alanları'na inceleme
 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, “Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması Proje Çalışmaları”na tüm hızıyla devam ediyor.


Projenin eğitim ve bilgilendirme toplantısı, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Çorum, Bolu, Karabük, Zonguldak ve Bartın İllerini kapsayan toplantı Ankara’da büyük bir katılımla gerçekleşti.


Dünyada ve Türkiye’de korunan alanlar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda; sit alanlarının mevcut durumu ve veri tabanı çalışmaları, endemik ve kritik tür tanımı yanında anahtar türlerin önemi, çalışma alanının memeliler açısından değerlendirmesi, doğal sit alanlarının botanik açısından incelenmesi gibi hususlarda bilgilendirmeler yapıldı.


“KORUMA ALANLARINDA İNCELEME”


Çalışmanın 2. gününde katılımcılar tarafından koruma alanlarına ziyaret gerçekleştirildi. Ankara’da ilk olarak Gölbaşı Tuluntaş Mağarası ziyaret edildi. Mağaranın içinde yaşayan yarasa türleri ve ortamın doğal jeolojik yapısı hakkında bilgiler verildi.


Katılımcılar, daha sonra Eymir Gölü’nü ziyaret etti. Eymir Gölü’nde, ortamın bir sulak alan olması nedeniyle doğal sit değerlendirmeleri açısından
önemi anlatıldı ve sulak alanda yaşayan/konaklayan kuş türleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gölün etrafındaki ekosistemde yaşayan bitkiler hakkında da değerlendirilmelerde bulunuldu ve alanın önemli bir kuş habitatı olduğuna vurgu yapıldı.


Katılımcılar son olarak Ankara’da kalıntı orman olarak tabir edilen Beynam Ormanları’nı ziyaret etti. Burada ise ormanın doğal bitki örtüsü, karaçamların yayılımları gibi konular hakkında değerlendirmeler yapılarak çalışma sonlandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER