Ankara yeşil kente dönüştü

Ankara Büyükşehir Belediyesi son yıllarda Başkent’in rengini griden yeşile döndürme başarısına imza attı. Yıllarca “Bozkır Ankara” olarak anılan Başkent değişen çehresiyle “Yeşil Başkent” olarak anılmaya başladı.

Ankara yeşil kente dönüştü

 Başkent'in yeşiline yeşil katmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, şehrin birçok noktasında yaptığı birbirinden renkli park ve peyzaj çalışmalarıyla vatandaşlara adeta görsel bir şölen yaşatıyor.

 

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 20 METREKARENİN ÜZERİNDE

         Mevsimine göre çim, çiçek, ağaç ve çok sayıda yeşil bitki örtüsünü Ankara’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında 64 bin 439 fidanı toprakla buluşturdu.

         10 milyon 766 bin 880 çalı dikerek oluşturduğu farklı motiflerle, şehre estetik bir görünüm kazandıran Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, geçtiğimiz yıl 11 milyon 803 bin 147 de çiçek ekimi gerçekleştirdi.

         Ankara'nın akciğerlerini oluşturan rekreasyon alanlarının yanı sıra kentin önemli arterleri, cadde, bulvar ve parklarını iklim koşullarına uygun çiçeklerle donatan ekipler, 165 milyon 338 bin 50 metrekare çim ekimi yaptı. Böylece Başkent’te yaşayan vatandaşlar için kişi başına düşen yeşil alan miktarı artarak, 20 metrekarenin üzerine çıktı.

 

HER MAHALLEYE BİR PARK

         Mevcut parklara yenilerini eklemeyi sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında merkezde 18 yeni parkı daha Başkentlilerin hizmetine açtı.

Çevre ilçelerde de yeşillendirme çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, "Her Köye Bir Park Projesi” kapsamında mahalle statüsü kazanan köylere de içerisinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı parklar yapıyor.

         Okul dışında özellikle de yarı yıl tatilinde çocukların eğlence mekanı olan parklar ailelerin de uğrak yeri olmayı sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 03:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER