15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda çocuklar trafiği denetledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisi ekipleriyle birlikte, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda trafik denetimi yaptı.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda çocuklar trafiği denetledi

   Trafik kuralları konusunda farkındalık yaratmak için Başkent sokaklarında gerçekleştirilen trafik denetimi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden polis ekiplerinin eşliğinde gerçekleşti.

Her yıl trafik kurallarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen denetimde trafik polisleriyle buluşan çocuk polisler, görev paylaşımı sonrası gruplara ayrılarak trafik denetimine çıktı.

 

“TRAFİK KÜLTÜRÜ, KANUNLARLA DEĞİL SAYGIYLA GELİŞİR”

Üniforma ve şapkalarıyla Kızılay’da uygulamalı denetim yapan küçük polisler, “Trafik kültürü, kanunlarla değil saygıyla gelişir”, “Sevdiğin kişi de yolları kullanıyor”, "Hızınızla değil, dikkatinizle fark edilin”, “Yaşama hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin” gibi sloganlarla da hem büyüklerine hem de yaşıtlarına önemli mesajlar verdiler.

Önce yaya trafiğinde denetime çıkan çocuk trafik polisleri, karşıdan karşıya geçen yayalara megafonla uyarılarda bulunarak, yayaların geçişlerde sağ tarafı kullanmalarını istedi. Yayaları durdurarak temel trafik kurallarıyla ilgili sorular da soran çocuklar, cevapları bilen yayalara anahtarlık hediye ettiler.

 

MİNİKLERDEN TRAFİK DERSİ

        Minik polisler yayalar kadar araç trafiğinde de denetim gerçekleştirdi ve sürücülere trafik kurallarıyla ilgili sorular yöneltti. Trafik kurallarıyla ilgili çeşitli broşürleri de dağıtan minik polisler, kurallara uymayan sürücüleri de durdurarak, trafik kurallarını hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER