1071 Malazgirt Bulvarı'na ses bariyeri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent trafiğine büyük rahatlık kazandıran 1071 Malazgirt Bulvarı’na, gürültü önleyici ses bariyeri yapıyor.

1071 Malazgirt Bulvarı'na ses bariyeri

 Avrupa ülkelerindeki önemli yollarda uygulanan yöntemle, günde ortalama 100 bin aracın geçiş yaptığı yolda oluşan gürültü, 8 ila 10 desibel azaltılarak, bölgede yaşayan vatandaşların araç seslerinden duydukları rahatsızlık, en aza indirilmiş olacak.

         Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Malazgirt Bulvarı’ndan Dikmen yönüne giderken Konya Yolu ayrımına gelmeden sağlı sollu duvar yüzeyine; 1658 metrekare alana sahip 255 metre uzunluğunda alüminyum ses bariyeri ve 4 bin 251 metrekare alana sahip 475 metre uzunluğunda duvar kaplamalı ses bariyeri yapımının sürdüğünü söyledi.

         Üçpınar, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha sessiz ve huzurlu bir ortamda yaşabilmeleri için Avrupa’dan getirdiğimiz bu yeni teknolojiyi, büyük emek ve özveriyle yapımını gerçekleştirdiğimiz Malazgirt Bulvarı’nda uyguluyoruz” dedi.

         Duvar yüzeyine ve üzerine inşa edilecek olan ses duvarı projesinin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 600 bin TL civarında olduğunu kaydeden Üçpınar,“Toprakarme yöntemle yapılan duvar üzerindeki temel çalışması tamamlandı,  betonarme imalatlarının bir kısmı da 10 gün içinde tamamlanacak. Projeyle amacımız; 1071 Malazgirt Bulvarı’nda araçların geçici sırasında oluşan sesin yankısını alarak, ortamda oluşan gürültüyü azaltmak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER