Türkiye Estonya sınavını geçti

Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off turuna kalabilme mücadelesi veren A Milli Takımımız kritik Estonya maçından istediğini aldı. Rakibini 2-0 mağlup eden ay-yıldızlılar, Macaristan'ın da yenilmesiyle birlikte tek hedef olan Hollanda maçını beklemeye başladı.

Türkiye Estonya sınavını geçti
 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu 9. maçında A Milli Takımımız dünya kupasına katılabilmek adına mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta Estonya'yı deplasmanda Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.   

  

Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan takımımız, 23. dakikada Umut Bulut'un golü ile öne geçti. İlk yarısında başka gol olmayan mücadelede 47. dakikada Burak Yılmaz sahneye çıktı ve farkı 2'ye çıkartan golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve kazanmamız gereken mücadeleden 2-0 ile ayrıldık. 



Öte yandan, mücadelenin 26. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin, Hollanda müsabakası öncesinde cezalı duruma düştü.

Bu skorun ardından Türkiye puanını 16 yaparak play-off için gerekli olan 2. basamapa yerleşti. Estonya ise 7 puanda kalırken, 5. sırada yer aldı. D Grubu'nda son maçta A Milli Futbol Takımımız Hollanda ile 15 Ekim'de Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kader maçına çıkacak.



UMUDUMUZ 'UMUT BULUT'!

Galibiyet dışında herhangi bir sonucun kabul edilmeyeceği mücadeleye Millilerimiz oldukça kontrollü bir başlangıç yaptı. Rakip yarı alanda baskı uygulayan Terim'in öğrencilerinin aradığı gol de fazla gecikmeden geldi.

22. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla rakip ceza alanı sol yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Caner Erkin ceza alanına ortasını gönderdi. Altı pasın üzerinde topa çok iyi yükselen Umut Bulut, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Andorra mücadelesinde hat-trick yapan Umut böylece Dünya Kupası yolunda önemli bir golün daha altına imza atmış oldu.

GÖKHAN ÇOK SERT VURDU!

İlk gol sonrasında üzerimize daha fazla gelmeye çalışan Estonya'da, 34. dakikada bir sakatlık yaşandı. Sakatlanan Raio Piroja oyuna devam edemezken, onun yerine Mikk Reintam dahil oldu.

Ataklarını sürdüren Millilerimiz, 40. dakikada Gökhan Töre ile tehlikeli geldi. Rakip yarı alanda topla buluşan genç oyuncu, ceza alanı dışında sağ çaprazdan yakın direğe sert bir şut çıkardı. Ancak kaleci Sergei Pareiko uzanarak topu kornere çeldi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve soyunma odasına 1-0 Türkiye üstünlüğü ile gidildi.

BURAK SONUNDA GOLÜNÜ ATTI!

İkinci yarıya da istekli başlayan A Milli Futbol Takımımız, farkı arttıran golü de dakikalar sonrasında buldu. İlk yarıda çok fazla ofsayta düşen Burak Yılmaz, sonunda ağları sarsmayı başardı.

47. dakikada savunmamızdan gönderilen uzun topa yükselen Umut Bulut topu kafayla rakip ceza alanı gerisindeki Gökhan Töre'ye indirdi. Gökhan'ın savunma arasına gönderdiği pasa hareketlenen Burak Yılmaz ceza alanı ön çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve farkı 2'ye çıkarırken, uzun süredir yaşadığı şanssızlığı da kırdı.

YİNE BURAK, AZ FARKLA DIŞARIDA!

Rakip yarı alanın ilk metrelerinden kazandığımız serbest vuruşta topun başına geçen isim Arda Turan oldu. Arda Turan'ın ceza alanına gönderdiği ortasına Burak Yılmaz müsait pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ve top az farkla direğin yanından dışarıya çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Türkiye uzun süredir kovaladığı 2. basamağa sonunda yerleşti. Dünya Kupası'na katılmak için gitmemiz gereken play-offlar ile aramızda sadece bir Hollanda müsabakası kaldı. A Milliler son maçta Hollanda'yı yenmesi durumunda kesin olarak play-offlara katılacak. 

ESTONYA: 0 - TÜRKİYE: 2

Stat: A. Le Coq Arena

Hakemler: Nicola Rizzoli,  Andrea Stefani,  Renato Faverani (İtalya)

Estonya: Pareiko, Kams, (Dk. 66 Kink) Piiroja (Dk. 34 Reintam), Klavan, Teniste, Dmitrijev, Vunk, Ojamaa (Dk. 75 Puri), Kruglov, Vassiljev, Zenjov

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Gökhan Töre (Dk. 82 Alper Potuk), Selçuk İnan, Mehmet Topal, Arda Turan (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 79 Olcay Şahan), Umut Bulut

Goller: Dk. 23 Umut Bulut, Dk. 47 Burak

Sarı kart: Dk. 26 Caner Erkin



İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER