Su altında tek nefesle 79 metre yürüdü

Milli sporcu Sertan Aydın, su altında 79 metre yürüyerek "Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru"nu kırdı.

Su altında tek nefesle 79 metre yürüdü



Milli sporcu Sertan Aydın, Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda Guinnesss temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte rekor denemesi gerçekleştirdi.
 

DÜNYA REKORUNU KIRDI

Su altı ve üstünden çok sayıda kamerayla görüntülenen denemede milli sporcu Aydın, 79.93 metreyle, daha önce Amerikalı sporcu Joseph Wilkie'ye ait "Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru"nu kırmış oldu.

Sertan Aydın su altında tek nefesle 79 metre yürüdü İZLE

"BAŞARDIM ÇOK MUTLUYUM"

Sertan Aydın, final noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında böyle bir başarıya imza attığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bu rekoru Çanakkale'de şehit olan tüm askerlere armağan ettiğini belirten Aydın, "6 aylık bir antrenman sürecimiz oldu. Yanımda olan herkese teşekkür ederim. Tabii antrenmanla yarışma ortamı birbirinden çok farklı ortamlar. Yarışma ortamında yapmak biraz daha heyecanlı. Su altı sporları da nabız için dezavantajlı bir branş. Biraz heyecanlıydım ama amacımız rekoru kırmaktı. Başardım, çok mutluyum" diye konuştu.

 

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER