Madrid yine Barça'landı

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Barcelona, geriye düştüğü karşılaşmada Real Madrid'i 2-1'le devirdi.

Madrid yine Barça'landı

İspanya'da Kral Kupası çeyrek final mücadelesinde Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona'yı Santiago Bernabeu'da konuk etti.

2012 yılının ilk El Clasico'sunda öne geçen Real Madrid olsa da, La Liga'nın ilk yarısında oynanan maçta olduğu gibi kazanan 2-1'lik skorla Barcelona oldu ve rövanş öncesinde çok büyük bir avantaj elde etti.

RONALDO PERDEYİ ERKEN AÇTI

Milli futbolcumuz Hamit Altıntop'un Real Madrid formasıyla 90 dakika sahada kaldığı maça hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. Ancak Real Madrid bir kontra ataktan golü bularak öne geçti. 11. dakikada Benzema'nın Real Madrid yarı alanının son metrelerinden gönderdiği pasta topla buluşan Ronaldo, tek başına topu Barcelona yarı alanına kadar götürdü ve sol çaprazdan attığı şut ile takımını öne geçirdi.
Bu golden sonra çok daha baskılı oynamaya başlayan Barcelona'da 15. dakikada Alexis Sanchez'in kafa vuruşu üst direkten döndü. Özellikle 20 ile 30. dakikalar arasında çok önemli fırsatlar bulan Katalan ekibi, İniesta ve Messi ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.
Sizce Real Madrid, kendi sahasında aldığı 2-1'lik mağlubiyete rağmen İspanya Kral Kupası'nda Barcelona'yı elemeyi başarabilecek mi?

MESSİ SUSTU; SÜRPRİZ GOLCÜLER KONUŞTU

İkinci yarıda ev sahibi Real Madrid, skorun verdiği avantajla oyunu kendi alanında kabul edip kontra atak aramayı tercih etti. Ancak henüz 49. dakikada korner kazanan Barcelona, sol kanattan Xavi'nin yaptığı ortada kaptan Puyol'un kafa vuruşu ile beraberliği sağladı. İkinci yarıda kendi yarı alanından organize olarak çıkmakta zorlanan ev sahibi, en etkili pozisyonunu Hamit'in sağ kanattan yaptığı ortada Benzema ile buldu ancak Fransız forvetin arka direkteki vuruşunu kaleci Pinto çıkardı.

Gole çok daha yakın bir futbol sergileyen Barcelona, 69. dakikada yine Xavi'nin ortasında Busquets'in kafasıyla galibiyet golüne yaklaştı. Bu pozisyonda top üstten auta gitse de, 77. dakikada Messi'nin harika pasında bir başka sürpriz golcü Eric Abidal skoru tayin etti. Savunma oyuncusu Abidal, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda soğuk kanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golden sonra Jose Mourinho art arda ofansif hamleler yapsa da aradığı pozisyonları bulamadı. Barcelona da kontra atak fırsatlarını değerlendiremedi ve karşılaşma Barcelona'nın 2-1'lik galibiyeti ile sona erdi.

La Liga'da da şampiyonluk mücadelesi veren iki takım, 25 Ocak Çarşamba günü rövanş için bu kez Camp Nou'da karşı karşıya gelecek. Barcelona rövanş maçına çok büyük bir avantajla çıkarken; Real Madrid'in tur atlaması için en az 2 gol atarak galip gelmesi gerekiyor.

KARŞILAŞMANIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMADAN KARELER

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER