İlhan Cavcav bu işin duayeni

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, gerçekten Türk sporunun yetiştirdiği ender insanlardan. Kesinlikle bu işin duayeni sayılır. Bir kulübü senelerce batmadan, batırmadan götürmek, İlhan Cavcav’a mahsus" dedi.

İlhan Cavcav bu işin duayeni

 Başkan Gökçek, dün gece gerçekleştirdiği internetten canlı yayın platformu Periscope'ta  canlı yayınında vatandaşların hem sorularını yanıtladı, hem de şikayet ve taleplerini aldı.

            Başkan Gökçek, bir izleyicisinin, Sincan Harikalar Diyarı Rekreasyon Alanı'nda bulunan Aile Yaşam Merkezi’ndeki yüzme havuzunun ne zaman bitirileceği sorusu üzerine ilgilileri arayarak, havuzun bir an önce bitirilmesi talimatını verdi ve kendisine de bilgi verilmesini de istedi.

Beyin kanaması geçiren ve bugün vefat eden Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav İle ilgili soru üzerine, düşüncelerini ise şöyle açıkladı:

“İlhan Cavcav, gerçekten Türk sporunun yetiştirdiği ender insanlardan. Belki de tek başına bir kişi. Kesinlikle bu işin duayeni sayılır. Bir kulübü senelerce batmadan batırmadan götürmek, İlhan Cavcav’a mahsus. Arkasında bir kamu kuruluşu yok, arkasında başka bir destek yok, tamamen kendi gayretleriyle yaptı. Türk sporuna altyapıdan çok sayıda sporcu kazandırdı. Özellikle bunu da altyapıdan kazandırdı. Altyapıya kulüp olarak Türk sporuna en fazla adam yetiştiren, fabrika olarak nitelendirebileceğimiz yer, Gençlerbirliği Spor Kulübü'dür.”

Başkan Gökçek, izleyicilerin sorduğu diğer sorulara şu yanıtları verdi:

Osmanlıspor, UEFA Kupası’nı alır mı?

İnşaallah alır. Zor ama, bir zamanlar Galatasaray’ın başarısını hatırlar mısınız? Çok zor ama olmaz olmaz. Osmanlıspor’un, 16 Şubat’tan önce 1-2 transfer daha yapması lazım. Belki o zaman biraz daha güçlü olur. Yeni bir futbolcu aldı, bu hafta Gaziantep’te seyrettik, bayağı başarılıydı, Osmanlı başarılı değildi ama alınan Tiffany başarılıydı. İnşallah 1-2 topçu daha alırlarsa, benim umudum var.

Yeniden aday olacak mısınız? Eğer Cumhurbaşkanım, Başbakanım, partim uygun görürse ben bir dönem daha yapayım diyorum. Niye diyeceksiniz? Hacıbayram, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Çankırı Caddesi, ANKAPARK, Hayvanat Bahçesi, Teleferik ve Monoray projeleri, Kanal Ankara, Güneykent Projesi'ni de Ankara’ya kazandırarak emekli olmak istiyorum ama dediğim gibi Cumhurbaşkanım, Başbakanım, partim uygun görür mü, onu bilemiyorum,  Allah müsaade eder mi, siz onay verir misiniz onu hiç bilmiyorum.

Dikmen Vadisi’nde kentsel dönüşüm sürecek mi?: Dikmen Vadisi’nde 1,2,3. Etaplar bitti, 4 ve 5. Etapların ihalesi yapıldı, bu sene yazın itibariyle inşallah hepsi başlıyor.

Öveçler Vadisi’nin kalan kısımları yapılacak mı? Öveçler Vadisi’nin bir kısmı bize, bir kısmı Çankaya Belediyesi’ne ait. Biz, bize ait kısmını yaptık, Çankaya Belediyesi’ne ait olan kısmın yapılıp yapılmaması, Çankaya Belediyesi’nin yetkisinde, onu bilmenizi isterim.

65 yaş üstüne toplu ulaşımda kısıtlama var mı? Kanunla olduğu için böyle bir şeyi yapamayız. Bizim uygulamamızda pik saatlerde 65 yaş üstü vatandaşlarımız gündüz saat 10’dan sonra 16’ya kadar ücretsiz olarak binebiliyorlardı. Bu saatler pik saatler olmadığı için herkes rahatlıkla gidip gelebiliyordu. Fakat maalesef ani bir kararla kanun çıktı. O kanunu keşke bize sorsalardı. 65 yaşın üzerindeki herkese serbest denildi. Böyle olunca Ankara’da ikilem oldu. 65 yaş üzerindekilerin, sabahtan akşama kadar binmesi söz konusu oldu. Bundan büyük bir şikayet var, büyüklerimiz genellikle Allah selamet versin uyanır uyanmaz kahvaltılarını yapıp, “Hadi hanım, ben bir Ulus’a gidip geleyim” diyor. Çıktığı saat de 7, 8. O saatte de herkes işine gidiyor. Halbuki bizim uygulamamızı yapsaydı Hükümet, sıkıntı olmazdı. 65 yaş üstü kartlarla ilgili bir kısıtlama yapılacaksa, Hükümetimiz bunu, yeni çıkaracağı bir kanunla yapabilir.

 

-SORULARI BİLENLERE ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI HEDİYELER

Başkan Gökçek, canlı yayında izleyicilerine “Ankara’daki büyük dev rekreasyon alanları içinde en büyük olanı hangisidir?” Ankara’da su abonesi sayısı kaçtır?”, “ODTÜ yanında açtığımız bulvarın adı nedir?”, “Keçiören Fatih Köprüsü’ne alternatif olarak açtığımız köprünün adı nedir?”  gibi sorular da yöneltti.

Gökçek, soruları doğru yanıtlayan izleyicilerine, kalem, not defteri, tırnak bakım seti, anahtarlık, hediye ederken, “Bunlar benim kişisel hediyelerim. Çok kıymetli hediyelerimiz yok ama çam sakızı, çoban armağanı” açıklaması yaptı.  

Başkan Gökçek, canlı yayınını bir fıkra okuyarak ve kendisine selam gönderilen illerin isimlerini sayarak tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER