Fikret Orman'dan Beşiktaş'ı kurtaran savunma

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili cezaları açıkladı. Çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e 3, kırmızı kart gören Galatasaraylı Felipe Melo'ya ise 2 maç ceza verildi.

Fikret Orman'dan Beşiktaş'ı kurtaran savunma
 BEŞİKTAŞ'I KURTARAN SAVUNMA

Fakat Beşiktaş'a verilen ceza oldukça az bulundu. Özellikle 6 ile 10 maç arasında seyirciz oynama cezası verilmesi bekleniyordu. Bunun en önemli nedeni ise Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın başarılı başarılı duruşu oldu. PFDK kararlarının açıklanmasına dakikalar kala, Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına giderek olayların takımla ilgisinin oldmadığı ve "provakasyon" argümanı ön plana çıkarıldı.

"BİZ BU OLAYLARIN MAĞDURUYUZ"

Beşiktaş Başkanı, derbide çıkan olaylarla ilgili olarak "Biz bu olayların mağduruyuz, sahaya girenlerle ilgili maddi tazminat talebinde bulunacağız" demişti. Fikret Orman'ın bu açıklamaları Beşiktaş'ı olayların olabildiğince dışına iterken PFDK'nın kararlarında da etkili oldu. 
 
Ayrıca, savunmanın ardından açıklama yapan Orman, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş, "Söylenecek fazla bir şey yok. Biz kendimizce haklı olduğumuz konuları söyledik. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararını açıklayacak" demişti. 

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER