Fenerbahçe adaylığını resmen açıkladı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 3 Kasım'da yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlık için Yamen Uzun adaylığını koydu.

Fenerbahçe adaylığını resmen açıkladı
 Sivil Toplum Örgütleri ve pek çok önemli kurumda uzun yıllar yönetici olarak görev yapan aynı zamanda da Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Yamen Uzun "03 Temmuz sürecinden bugüne kadar kulübümüz yeterince zarar gördü Sn. Aziz Yıldırım başkanlığa devam ettiği takdirde FB'de yeni bir kaos ortamı oluşacaktır" diyerek başkanlığa aday oldu.

Yamen Uzun; "Fenerbahçe binlerce genel kurul üyesi ve 25 milyon taraftarıyla kişilere bağımlı bir var oluş sergileyemez ve sergilememeli biz artık Aziz Yıldırım'ı Büyük Fenerbahçe'nin Büyük Başkanı olarak her zaman danışılan ve saygı gösterilen bir yere koyup kendisine de özellikle bu süreçte sonuna kadar destek vermeliyiz diye düşünüyorum. Daha sırada Fenerbahçe'ye hizmet etmek için bekleyen sayısız değerli üyelerimiz mevcuttur.Bu arkadaşlarımıza da fırsat verme zamanının geldiği kanısındayım" diyor.

Bu düşünceyle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'na aday olan ve 08 Ekim Salı günü adaylığını saat 10.30'da gerçekleşecek basın toplantısında ilan edecek olan Uzun, öncelikli olarak büyük bir marka olan FB'nin daha iyi yönetildiğinde, ihtiyacı olan kaynağı ve daha fazlasını da yaratabilecek, ekonomik yapıyı daha akılcı kullanacak, paralı değil ama daha fazla para kaynağı yaratacak bir yönetim ihtiyacı bulunduğunu belirtiyor.

Fenerbahçe'nin toplumun diğer kesimleri ile ayrışmışlığını bitirecek, her düşünceden ve siyasi görüşten 25 milyon taraftarını ve iç dinamiklerini yeniden birleştirecek sporu ve spor ruhunu bilen ve bir sosyal barış projesini hayata geçirecek başkan ve yönetim ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Yamen Uzun Fenerbahçe markasını bugünkü konumundan daha üst bir noktaya taşıyacağına inanıyor.

Bu kadar şöhretli isimler varken Yamen Uzun niçin aday olduğunu açıkladı

Yamen Uzun başkan adayı olma sebeplerini şöyle anlattı; "Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanlığına özellikle bu süreçte aday olmanın kolay bir iş olmadığını biliyorum. Bir de basının öne çıkardığı paralı ve şöhretli isimler varken ve benim gibi desteği ve destekçileri olmayan birisine bu ortamda niye aday oluyorsun diye tabi ki soracaklardır.

Ben Fenerbahçe başkanlığına;

- Fenerbahçe'yi idari ve mali olarak daha iyi yöneteceğime,

- Her kesimle barış parolası ile tüm kesimlerle barıştıracağıma,

- Daha önemli sportif başarılar yakalayacağıma,

- Bilgime, birikimlerime ve kendime güvendiğim için,

aday olurken hiçbir ticari kaygı taşıma noktasında olmayan, bu nedenle de kulüp adına konuşma ve karar noktasında ticari hayatım zarar görür diye düşünmesi geremeyen biriyim

Ben mütevazı ekonomisi ile standardını sürdürme adına kendi aile şirketi ile aktif iş hayatına devam eden biriyim. İnanıyorum ki bu süreçte kongre üyelerimiz de benim birikimime sahip, yıpranmamış, uzun yıllar Türkiye'nin önemli kurumlarında ve sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak görev almış bir ismin Başkan olarak daha yararlı olacağına karar vereceklerdir. Bu kritik süreçten Fenerbahçe'yi daha az zararla ve daha kısa sürede beraber çıkaracağız diye ümit etmekteyim. Bu anlamda Fenerbahçe'nin sağduyulu genel kurul üyelerine güveniyorum."

Yamen Uzun Hakkında

1954 yılı Ordu doğumlu olan Uzun, İktisat Fakültesi mezunu. Yamen Uzun, bankacılık, finans, uluslararası finans ve yatırım projeleri konularındaki birikimiyle İş Bankası'nda 33 yıl süreyle görev yaparak üst düzey yöneticilikten emeklidir. Bankacılık sektöründeki çalışma süreci içinde Şişe Cam Gurubu şirketlerinde uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği, İş Bankası Emekli Sandığı yönetim kurulu üyeliği, Banka Sigorta İşçileri Sendikası BASİSEN Genel Merkez yöneticiliği ve çeşitli sivil toplum örgütü ve kooperatiflerde kuruculuk ve yöneticilik yapan Yamen Uzun iyi derecede İngilizce biliyor. Uzun, emeklilik sonrası Üsküdar Belediyesi Meclis üyeliğine devam etmiş ve son dönem Milletvekili aday adayı olmuştur. Halen, kendi şirketinde aktif iş hayatına devam etmekte ve muhtelif firmalara finans ve yönetim danışmanlığı yapmaktadır.

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER