Büyükşehir sporda da göğüs kabartıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli branşlarda yetiştirdiği sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda gösterdikleri başarılarla hem Ankara’ya hem de Türkiye’ye gurur yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi, ülkemizi başarıyla temsil eden sporcuları yetiştirerek, birbirinden yetenekli sporcuları spor dünyasına kazandırıyor.

Büyükşehir sporda da göğüs kabartıyor

 19 FARKLI BRANŞTA SPORCU YETİŞİYOR

        Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 19 farklı branşta yetiştirdiği sporcularının başarılarıyla sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin de adını tüm dünyaya duyuruyor.

        1978 yılında faaliyete geçen kulüp; ulusal müsabakalarda 70 altın, 54 gümüş, 61 bronz olmak üzere toplam 185 madalya kazanırken, uluslararası müsabakalarda da 9 altın, 9 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 29 madalyayı Türkiye’ye getirerek, göğüsleri kabartmaya devam ediyor.

 

MADALYAYA DOYMAYAN EGO SPOR

         2009'dan beri faaliyet gösteren EGO Spor ise 3 bin 635’i lisanslı olmak üzere toplam 5 bin 384 aktif sporcusuyla adından sıkça söz ettiriyor.

         Ego Spor; atletizm’den badminton’a, judo’dan karate’ye, boks’tan güreş’e, taekwondodan satranca, yüzmeden kick-boksa, bocceden dart ve bowling’e kadar birçok spor dalında sporcu yetiştiriyor. Sincan Kapalı Spor Salonu ve 19 Mayıs Stadı'nda faaliyet gösteren EGO Spor; titiz ve yoğun bir çalışma temposuna da ev sahipliği yapıyor.

 

ENGEL TANIMAYAN SPORCULAR

         19 branşta yetişen sporcular kadar engelli sporcuların da yer aldığı EGO Spor; işitme engelliler, bedensel engelliler ve görme engelliler branşlarında da birçok sporcuyu titiz ve yoğun bir çalışma temposunda yetiştiriyor.

         Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda; güreş, serbest ve grekoromen branşlarında altın madalyanın sahibi olan İlhan Çıtak, EGO Spor'un yetiştirdiği efsane sporculardan. Atletizm branşında 400 metrede olimpiyat tarihinin rekorunu kırarak Türkiye’ye altın madalya kazandıran isim ise Yasin Süzen.

         Spor dünyasına önemli isimler kazandırmaya devam eden ve Çekiç atma branşında gümüş madalya sahibi olan milli atlet Muhammed Çakır’ı da yetiştiren Büyükşehir Belediyesi, birçok sporcuyu hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmayı sürdürüyor.

 

AMATÖRLÜKTEN MİLLİ TAKIMA GİDEN YOLCULUK

         Ankara Amatör Spor kulüplerinin altyapısında başlayan yolculukları, milli takıma kadar devam eden sporcular, farklı alanlarda ülkemizi temsil ediyor.

         Adeta sporcu fabrikası gibi çalışan ASKİ Spor Kulübü de yüzme, masa tenisi, atletizm, voleybol, futbol, hentbol, jimnastik branşlarında faaliyet gösteriyor. Kulüp bünyesinde ayrıca halter, güreş, boks ve taekwondo branşlarında sporcular yer alıyor. 102'si milli sporcu olmak üzere toplam 136 sporcu bulunduran ASKİ Spor'un, uluslararası müsabakalarda elde ettiği 340 madalyası bulunuyor.

 

 DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÇIKIYOR 

         2011 yılından beri ASKİ Spor'da güreşerek 3 Avrupa, 2 Dünya Şampiyonluğu’nun yanı sıra Olimpiyat zaferini de ekleyen Taha Akgül, yine Büyükşehir'in yetiştirdiği milli sporculardan sadece biri. 3 kez Dünya şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Rıza Kayaalp de adını altın harflerle tarihe yazdıranlardan.

      BUGSAŞ Spor’un bünyesinde yer alan futbol takımı da güçlü altyapısıyla yeşil sahalardaki yükselişini sürdürerek, Türk sporuna donanımlı futbolcular yetiştiriyor.         Ankara Amatör Spor Kulüpleri'nde yetişerek başarı merdivenlerini birer birer tırmanan sporcular; Türkiye’ye kazandırdıkları Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluklarıyla kendilerinden gururla bahsettiriyor. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER