Aziz Yıldırım: Galatasaray'a kupayı aldırmazdım

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Metris’ten Süper Final finalinde çıkan olayları eleştirdi.

Aziz Yıldırım: Galatasaray'a kupayı aldırmazdım

Vatan Gazetesi'nin haberine göre ; G.Saray'ın şampiyonluk kupasını "karanlıklar içinde" almasıyla sonuçlanan Süper Final'in final derbisi Metris'te yatan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da son günlerdeki gündemini oluşturdu.

"KUPA'YI SARACOĞLU'NDA ALDIRMAZDIM"

Kendisini ziyarete gelen yöneticileriyle "açık görüş" yapan Aziz Yıldırım, çıkan olaylarla ilgili kendilerini sorumlu tutarak şunları söyledi: "Ben Türkiye'de gerçekleşen bazı olayları anlamakta güçlük çekiyorum.. Ben eğer dışarda olsaydım, meseleyi en başından çözerdim ve TFF ile de görüşerek şampiyonluk kupasının pazar günü verilmesini sağlardım.. Yani o gece biz şampiyon bile olsak, kupayı Saracoğlu'nda almamıza izin vermezdim..

ŞAMPİYONLUK TÖRENİ ÖZEL OLMALI

Şampiyonluk töreni özel bir şölen havasında ve organize bir biçimde yapılmalıydı.. Biz şampiyon olsak pazar akşamına görsel bir şölen düzenlerdim, futbolcuları helikopterle sahaya indirir, F.Bahçeli sanatçıları çağırır ve dillere destan bir kutlama olmasını sağlardım.. Çünkü bu işin doğrusu bu.. Öyle gerilimli bir ortamdan sonra kutlama olmaz.. Olay çıkma ihtimali yüksek olur.. Dediğim gibi yapılsaydı, ertesi gün 50 bin kişi yine stadı doldururdu, daha anlamlı olurdu her şey.. Nitekim G.Saray'ın Arena'daki kutlaması da benzer şekilde oldu.." '

-Aziz Yıldırım, başkan vekili Nihat Özdemir'in görevi bırakmasıyla ilgili sorulara ise şu yaklaşımda bulundu:

-"Nihat kardeşim gibidir.. 18 senedir beraberiz.. Çok faydalı görevlerde bulundu.. Ama çok yorulduğunu söyledi. Ben de anlayış göstermek zorunda kaldım.."

EMRE'NİN KARARINI KOCAMAN VERECEK

Atletico'ya gideceği iddia edilen milli oyuncunun geleceği için başkan Aziz Yıldırım, hocasını adres gösterdi. Metris'te en fazla merak edilen konulardan biri de Atletico Madrid ile flört eden Emre Belözoğlu ile ilgili başkan Yıldırım'ın düşünceleriydi..

Daha önce bu konuya mesafeli duran Yıldırım, "Emre'yi Fethullah Gülen'e sempatisi yüzünden istemediğimizi söyleyenler var.. Ne yani, biz Emre'yi alırken o cemaate yakınlığını bilmiyor muyduk? Bunlar safsata söylentiler..

Emre'nin performansına, bize verdiklerine bakarız sadece.. Bu konuda da tek yetkili Aykut Kocaman.. Kongre bitsin, resmen seçilelim, ondan sonra Kocaman ile bu konuyu görüşeceğiz..

Aykut eğer 'Emre'nin kalmasını istiyorum' derse benim açımdan söylenecek söz kalmaz.. İpler tamamen Aykut'ta" şeklinde görüş bildirdi..

4 yıldır 3.5 milyon Euro garanti para alan Emre'nin mukavelesi 31 Mayıs'ta sona eriyor.. Emre ile mukavele yenileme görüşmesi yapmayan yönetimin kongre sonrası tecrübeli futbolcu ile masaya oturması bekleniyor.. Sezon içinde Aykut Kocaman ile bazı problemler yaşadığı bilinen Emre'ye, Arda'nın takımı Atletico Madrid yıllık 2.5 milyon Euro teklif ediyor..

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER