ASKİ Spor çalışmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Güreş Takımı, elde ettiği 9. Serbest Güreş Süper Ligi Şampiyonluğu sonrasında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

ASKİ Spor çalışmaya devam ediyor

 TÜRK GÜREŞİNİN LOKOMOTİFİ ASKİ SPOR

         Serbest stilde 9. lig şampiyonluğu ile Türkiye'de en fazla şampiyon olan takım olduklarının altını çizen ASKİ Spor Başkanı Mehmet Genç, şu bilgileri verdi:

“Dünyanın en iyi güreşçileri, Türkiye'nin en iyi antrenörleri bizde. Türk sporunun lokomotifi güreş, Türk güreşinin lokomotifi de ASKİ Spor. Rio Olimpiyatları'nda ülkemizin kazandığı tek altın madalya var. O da güreşte bizim kaptanımız Taha Akgül tarafından kazanıldı. ASKİ Spor'da serbest güreş ve grekoromende 10 sıklet var. 10 sıkletin 6 tanesi ASKİ Spor'da. Milli takımın her 2 branşta da yüzde 60'ını biz oluşturuyoruz.”

 

BAŞKAN TUNA'DAN ŞAMPİYONLARA BAKLAVA

         Haftanın 6 günü ve 4 saat süren tüm antrenmanları takip ettiğini belirten ASKİ Spor Başkanı Mehmet Genç, şampiyon takıma Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın yolladığı baklavayı da ikram etti.

         Antrenman öncesinde ASKİ Sporlu güreşçilere başarılar dileyen Genç, “Bu tatlıyı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna son şampiyonluğunuzdan dolayı ve Türkiye Şampiyonası öncesinde başarı dileklerini iletmek için gönderdi. Kendisine verdiği destek dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye Şampiyonası'na gidecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah nasip ederse, orada da takım halinde Türkiye şampiyonu olup Ankara'mıza bir kupa daha getireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI OCAK AYINDA

         Türkiye Güreş Federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye Güreş Şampiyonaları Ocak ayı içinde düzenlenecek.

         Grekoromen Güreş Şampiyonası 4-7 Ocak 2019 tarihlerinde Bursa'da,  Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası ise 10-13 Ocak 2019 tarihlerinde Çorum'da gerçekleştirilecek.

         Türkiye Şampiyonası'nda, Taha Akgül, Soner Demirtaş, Süleyman Atlı, Selahattin Kılıçsallayan, Serdar Böke, Emrah Kuş ve Rahman Bilici gibi uluslararası derecesi olan ASKİ Sporlu güreşçiler de yarışacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER