Son Düzlükte Durum Ne?

Ziya Özkan Yazıyor...

Son Düzlükte Durum Ne?
 Uzun bir aradan sonra yine merhaba,

Uzun zaman kalemi elime almadım, çünkü bazı boşluklar vardır insanın hayatında, eksiklikler vardır bunları doldurup tamamlamak gerekir işte bende boşluklarımı doldurdum eksikliklerimi tamamladım geniş çaplı araştırmalar yaptım hayata dair.

GÖLBAŞI’NDA SON DURUM

Biz insanlar özelliklede siyaset yapanlar biraz sabırsız oluyor kanaatimce. Ülkemiz genelinde yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 3 ay gibi bir süre kala Gölbaşımızda birçok aday sahalarda çalışmaya başladı. Seçimin favori partisi diye bir şey kalmadı. Artık seçimin favori ismi oluşmaya başladı Gölbaşı’nda. Mevcut Belediye Başkanı karşısında rakip bulamayınca seçim çalışmaları yapma gereği duymadı. Son bir yılda yapması gerektiği belediye Başkanlığını yapmaya başladı. Buda insanların gözünde mevcutta bir belediye başkanı olduğunu hatırlattı.

CHP’li Başkan Adayı Ercan Şimşek iyi bir çıkış yakalayamadı. Şimşek’in aday adayı olmadan önceki trendi çok daha yüksekti. Aday olduktan sonra sahalara indi. Ancak kanaatimce Şimşek’in en büyük problemi tanınırlık oranı çok düşük olması oldu. Ercan Şimşek Yerel Basına en yakın isimlerden birisi iken Aday olunca en uzak isim oluverdi. Çünkü kendisinden beklenilen ilgi ve alaka değildi artık. Yerel Basının beklentisini anlayarak karşılık veremeyişi kendisini bu yarışta biraz geride bıraktı. Kamuoyundaki algı değişiverdi bir anda. Kazanamayacağını bildiği için para harcamıyor dendi. Bu algıyı yok etmek için çok geç sayılmaz. Ancak çalışma ekibini bir türlü oturtturamadı gibi. Seçim ekip işidir Sayın Şimşek bildiğimiz kadarıyla herkes den fikir aldınız ancak hiçbirini uygulamadınız. Yanlış yönlendirmeler kurbanı olmayın derim.

Gelelim Ak Parti’ ye birbirinden etkili birçok isim Adaylık yarışına soyundu. Kimi zaman sokakta, kimi zaman genel merkezlerde ya da il teşkilatında Adaylık için çalışmalar yapıldı.

Gölbaşımız da heyecanlı bekleyiş erken başladı. Nitekim bu bekleyiş çok uzun gibi geldi. Bana göre bu bekleyiş bir takım heyecanları da beraberinde götürdü. Çok farklı isimler anketler yaptırdı. Teşkilatın fikri soruldu. Komisyonlar rapor hazırladı. Bekleyiş bir türlü bitmedi.

SON DÜZLÜKTE DURUM NE?

13 ismin Adaylık için yarıştığı Ak Parti’de bana göre 10 isim elendi. Yarışa erken başlayan birçok isim gazetelerde 2 sayı reklam yaptılar. 2-3 bin broşür ve kart vizit dağıttılar ve geri çekildiler. Birçok isim sahaya inerek esnafla değerlendirme yaptı. Birçok isim sessizce beklemeyi tercih etti derken Aday adaylarında takat kalmadı. Teşkilat sıkıldı. Vatandaş bezdi. Gazeteci isyan etti. Ve son düzlüğe artık girildi.

Adaylık yarışında ismi ön plana çıkan 3 Aday adayı yapılan kulislerle ve anket sonuçlarıyla ön plana çıkmayı başardı. Nasır Haşlak, Murat Bey Balta ve Fatih Duruay; Komisyonun üstünde durduğu ve karar veremediği üç isim oldu. Anketler Haşlak dedi. Teşkilat Duruay ama Adaylık yarışının favorisi Bey Balta oldu. Çalışmaları, projeleri ve sistemli çalışan ekibi Bey Baltayı bir puan üste taşıdı. Adaylık açıklanmasına günler kala çıkan sonuçlar gösteriyor ki üç isimden birisi Aday olacak. Gölbaşı yeni bir sürprizi kaldıramayacak kadar gerginleşti. Dışarıdan getirilecek bir isim Ak Partiyi yarıştan düşürür. Mevcut isimlerle de seçim alabilmek çok kolay değil. Encümen listeleri seçimin kaderini değiştirebilir. Haşlak, Duruay ya da Bey Balta Aday olursa teşkilatın çok çalışması lazım. İlçe Başkanı Osman Karaaslan toparlayıcı olacak. Bana göre de toparlar. Karaaslan’ın Başbakan’a verdiği sözü tutmak için elinden gelenin fazlasını yapacağını düşünüyorum.


ÖNEMLİ OLAN DOĞRU ANLATABİLMEK

Adayı açıklanmayan Ak parti ile ismi erken açıklanan Mevcut Belediye Başkanı MHP’nin Adayı Yakup Odabaşı arasında yapılan anket sonuçlarına göre Yakup Odabaşı tabiî ki önde gözüküyor. Bu da gayet normal bir sonuç. Önemli olansa bu sonuçları halka doğru anlatabilmek. Bu demek oluyor ki Ak parti’nin adayı açıklandıktan sonra yarış başlayacak. Kafa kafaya bir seçim sürecek ama iyi olan kazanmayacak. Proje üretebilecek ve uygalayabilecek, halkın içinden beri ve herkesimin sevebileceği bir isim yani çalışan kazanacak.

UZAKLARDA ARAMA ÇÜNKÜ TAM DA DİBİNDESİN

Çok sevgili meslektaşım SONGASTE genel yayın yönetmeni Özcan Aydoğdu’nun yazılarını severim. Son yazdığı bir yazı dikkatimi çekti. MHP’nin 2009’daki Büyükşehir Adayı ve Partimi asla Satmam diyip te 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş’ı eleştiren bir yazıydı. Öncelikle habere aynen katılıyorum mide bulandırıcı siyasette herkesin içi almaz kolay kolay. Değerli arkadaşım ve meslektaşım Aydoğdu’ya bir şeyi hatırlatmak isterim. Sayın Aydoğdu bi kere senin mideni bulandıran aç karnına çay değil. Karakteri sıfır fır fır siyasetçiler sanırım. Mansur Yavaşı eleştirmişsin e canım kardeşim Fır Fır siyasetçi bir omu var. Gölbaşı’nda yokmu? Çok değil daha geçen dönem MHP’lilerle kurt işareti yaparak mazbatayı almaya gidenler bugün nerdeler. Seni beni bırak koskoca teşkilat bilmiyor muy du? Menfaatleri için, çıkarları için, hele hele etiket için partisini satanlar, davasını satanlar midesiz insanlar. Benimde midemi siz bulandırıyorsunuz… onun için Özcan kardeşim Gölbaşı’ndaki fır fırları unutma önce etrafından başla yazmaya sonra genişlet…

Birde hiçbir şey olmamış gibi adamız diye birilerinin etrafında hala dolanıyorsunuz…

Benim Adaylara ve teşkilat başkanlarına da buradan bir mesajım var. Halk tepki toplayan insanları sizlerin yanında görmek istemiyor. Tepki toplayan insanları hele hele mecliste hiç görmek istemiyor. Dün orda bugün burada sırf çıkarları için fotoğraf karesinde gözükmeye çalışan insanları daha iyi değerlendirin lütfen.

Saygılar….

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER