Şahin'den Bahçeli'ye sivil şehitlik için ikna telefonu

"Müslüman olmayan şehit olamaz" çıkışı yapan Bahçeli'ye Bakan Fatma Şahin'den ikna telefonu....

Şahin'den Bahçeli'ye sivil şehitlik için ikna telefonu

Sivil şehitlik düzenlemesini şiddetle eleştiren MHP liderini ikna etmek Fatma Şahin'e düştü. MHP liderini telefonla arayan bakan Şahin, yasanın şehitlik tanımlaması yapmadığını iletti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehitlik düzenlemesine şiddetle karşı çıkan MHP lideri Bahçeli'yi arayarak, konuyla ilgili bilgi verdi.
 
BAHÇELİ'YE İKNA TELEFONU
 
Bahçeli, partisinin salı dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada 'sivil şehitlik yasası'na yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu.
 

Müthiş buluş, ingilizce konuşmayan kalmayacak. Nasıl mı? TIKLAYIN!

Suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink ile Uludere'de hayatını kaybedenleri de kapsayacak olan yasa düzenlemesiyle ilgili Bahçeli, "Ölen birisinin şehit olabilmesi için müslüman olması gereklidir. Hükümetin savurganca şehit tanımını genişletme çabası, kahramanların ruhuna saygısızlıktır" ifadelerini kullanmıştı.
 
Bu sert eleştirilerin ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Düzenlemenin mimarı Fatma Şahin, telefonla aradığı Bahçeli'ye düzenleme ile ilgili bilgi verdi.
 
Yasa'nın yanlış anlaşıldığını aktaran Şahin, Devlet Bahçeli'ye yasanın şehitlik ya da şehadet tanımlamasına kesinlikle girmediğini söyledi.
 
Bahçeli'nin kendisine yasayla ilgili kaygılarını anlattığını aktaran Şahin, "Bahçeli bazı konularda ikna oldu" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER