Meclis'teki vekil kavgasında kan döküldü

Meclis'deki görüşmeler sırasında AK Partili ve CHP'li vekiller arasında kavga çıktı.

Meclis'teki vekil kavgasında kan döküldü
 TBMM'de "İç Güvenlik Paketi" görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı. İddialara göre tartışmada CHP'li Musa Çam ile HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu 4 milletvekili yaralandı. Bu arada AK Partili milletvekilleri ise Meclis'teki gerginliğin sorumlusu olarak muhalefet partilerini gösterdi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasındaki tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 4 muhalefet milletvekili yaralandı. Kavgaya karışan AK Partili milletvekillerinin ise Metin Külünk ve Oktay Saral olduğu iddia edildi. AK Partili Külünk, gerginlik nedeniyle muhalefet partilerini suçlarken, yaptığı açıklamada İç Güvenlik Paketi'nin çıkmaması için CHP, MHP ve BDP milletvekillerinin Meclis'te beraber hareket ettiklerini iddia etti.

CHP'Lİ ÇAM YARALANDI

Çıkan kavgada CHP'li Musa Çam'ın yere düştüğü ve baygınlık geçirdiği belirtiliyor. Milletvekilleri twitter adreslerinden olayla ilgili görüntüleri paylaşırken, Çam'a ilk müdahale Meclis'teki sağlık görevlileri tarafından yapıldı.

TETKİKLERİ YAPILDI

Bu arada CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, twitter adresinden Musa Çam'ın sağlık durumuyla ilgili olarak takipçilerine bilgi verdi. Özel, Musa Çam'ın Meclis'teki olaylar sonrası tomografisinin çekildiğini ve temiz çıktığını söyledi.


523.20150218003150.jpg

KAVGA KADINLARDAN BAŞLADI

Çıkan olaylar sonrası açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, kavganın AK Partili bazı kadın milletvekillerinin, başkanlık divanına yürüyen HDP'li kadın milletvekillerine müdahalesiyle başladığını söyledi. Çıkan kavgaya erkek milletvekillerinin de karıştığını, Genel Kurul'da vekiller arasında tekme tokatlı kovalamaca yaşandığını anlatan Onur, bazı milletvekillerinin ise bardak fırlattığını söyledi. Çıkan kavgada CHP Milletvekili Musa Çam'ın çiçeklerin üstüne düştüğünü ve uzun süre yerinden kalkamadığını da ifade eden Onur, çıkan arbede sırasında Sebahat Tuncel'in de arada kalarak elinden yaralandığını açıkladı.

ertugrul-kurkcu.jpg 
AK Partili ve CHP'li milletvekilleri arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan HDP'li Ertuğrul Kürkçü'de gelen darbelerle başından yaralandı. Kürkçü, milletvekili kulisinde arkadaşları tarafından böyle görüntülendi. Kürkçü'nün sağlık durumunun iyi olduğu, hastanede kaldırılmadan Meclis'te tedavi edildiğini belirtildi.
Meclis'te yaşanan olayla ilgili olarak Kürkçü şunları söyledi:
 
"AKP'yi vekiller bu iç güvenlik tasarısını genel kurula yarın olmadan bugün getirebilmek  için çok büyük çaba içindeydiler. Biz de usül açısından söz istedik. Ancak Meclis Başkan Vekili AKP'li Ayşenir Bahçekapılı HDP'nin Grup Başkan Vekili İdrib Baluken yerine AKP'yi Elitaş'a söz verdi. Buna Tepki olarak Pervin Buldan ve Sabahat Tuncel kürsüye doğru yürüdüİşta o anda AKP'li vekiller kitle halinde saldırdılar.Sabahat Hanım'a yumruk gelmesin diye araya girdim. Benim başımda sıyrım oluştu. AKP'liler ellerine ne geçerse onunla saldırdılar. Başkanlık tokmağı ile Meclis çanıyla demir sandalyelerle vurdular. O çanı muhalefet vekillerinin kafasında gördüm. Meclis'te itiş kakış hep olurdu ama ben böylebini hiç görmedim. AKP'yi vekiller yasayı çıkarabilirlerse emirlerindeki polis gücünü yaptıracaklarının demosunu sergilediler. Biz icraatlarının bir demosunu gördük. Ancak bu durum bizim bu pakete karşı çıkma gücümüzü artırdı." 


YARALI OLAN DİĞER MİLLETVEKİLLERİ

Meclis'teki kavgada Ertuğrul Kürkçü ve Musa Çam'ın dışında CHP'li milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Mahmut Tanal'ın da yaralandığı belirtiliyor. Mahmut Tanal, twitter adresinden yaşanılanları doğruladı. Tanal, AK Partili milletvekillerinin kendilerine tokmakla saldırdığını yazdı.

kl.jpg 

hkk.jpg

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER