Gökçek: İstikbal turizmde

30 Mart yerel seçimlerine en sıcak yarış Ankara'da oldu. AK Parti'nin adayı Melih Gökçek, 5. kez seçim zaferini ilan etti. Gökçek, seçimler sonrası Ankara'ya ilişkin hizmete sunulan ve planlanan çalışmalarını tek tek anlattı.

Gökçek: İstikbal turizmde
 Göreve geldiği 1994 yılından bu yana hedefler oluşturduklarını ve bu hedefler doğrultusunda Ankaralılar'ın refahını artırmak istediklerini anlatan Melih Gökçek, yapılan çalışmaların büyük bir ölçüde tamamlandığını söyledi.

Son hedeflerinin ise "Ankara'nın istikbali" olarak nitelendirdikleri 'turizm' kategorisi olduğunu açıkladı.

İşte Melih Gökçek'in planları;

MARKA ŞEHİR ÇALIŞMALARI

"Marka şehir olmanın olmazsa olmazı olan bu hedeflerden birincisi Ankara'nın kongre kenti olması. Bu konuda yaptığımız çalışmalar hızla sürüyor. Ankara Fuar ve Kongre Merkezi'nin planları bitti. İnşallah fuar alanını en kısa zamanda Ankarımıza kazandıracağız. Başkent'e hizmet verecek olan bu dev fuar alanının önümüzdeki sene Ankara ticaretine inanılmaz katkıları olacağına inanıyorum.

BAŞKENT ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK

İkinci hedefimiz olan şehrimizin üniversite kenti olması konusunda da çok büyük gayret sarfediyoruz. Yeni yeni üniversiteler açılıyor, belediye-üniversite işbirliği içinde çok büyük çalışmalar yürütüyor ve rektörlerimizle sık sık bir araya gelip, görüş alışıverişinde bulunuyoruz. Onlara çeşitli konularda destekler sağlıyor ve Başkentimizin bir bilim yuvası olması için de çalışmalar yürütüyoruz. Bu sayede de Ankaramız, gençlerin, gelmek için can attığı şehir haline geliyor.

SANAYİ ÇALIŞMALARI

En önem verdiğimiz hedeflerimizden biri olan sanayi konusuna gelince. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz büyük yatırımlar sayesinde Türkiye'nin ikinci şehri olmayı başardık.

Sanayi konusunda yaptığımız sayısız çalışmamız var. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar sanayi bölgelerine verdiğimiz büyük desteğin yanı sıra imzaladığımız protokolle istihdam karşılığında 3 yılda 72 milyon liralık alt yapı desteğini sanayi bölgelerine veriyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmalarımız ve bunun gibi sayısız çalışmamız, Başkent sanayisi için önemli birer adım olarak karşımıza çıkıyor. Sanayicilerimiz için verdiğimiz her destek, bulunmaz birer fırsat.

SAĞLIK KENTİ ANKARA

Diğer bir hedefimiz olan Ankara'nın sağlık kenti olmasıydı. Bunun için de biz, hastane yatırımlarına otopark şartı karşılığında her türlü desteği vereceğimizi her fırsatta açıklıyoruz. Ayrıca Başbakanımızın da talimatlarıyla Etlik ve Bilkent'teki dev hastane yatırımları da bu konudaki liderliğimize önemli katkı sunacak.

İSTİKBAL TURİZMDE

Son hedefimiz de "Ankara'nın istikbali" olarak nitelendirdiğimiz turizm. Bu konuyla ilgili öyle büyük çalışmalara imza atıyoruz ki. Aslında kentsel dönüşüm projelerimizden, Hacı Bayram ve Kale'deki restorasyon çalışmalarımıza, Başkent'i yemyeşil bir şehir haline getirmemizden, sanayicilere verdiğimiz desteğe, yapacağımız dev müzelerden, birbirinden farklı yüzlerce yatırımımıza kadar her türlü çalışmamızın kökeninde turizm yatıyor. Attığımız her imza Ankara turizmine dev bir katkı.

5 KONUDA DÜNYADA BİR NUMARAYIZ

Yaptığımız birbirinden özel ve büyük projelerimiz sayesinde 5 konuda dünyada bir numara olmayı da başardık. Bu konulara gelince; birincisi kentsel dönüşümler. İkincisi, dünyanın hiçbir kent merkezinde 10 adet dev rekreasyon alanını bir arada bulamazsınız. Yenilerini de yapıyoruz. Üçüncüsü, Başkentimizde bir arada yürüttüğümüz 164 adet sosyal ve kültürel projeyle de dünyanın örnek aldığı bir kent konumundayız. Dördüncüsü ise trafik konusu. Dünyanın 4 milyonluk nüfusu bulunan kentleri arasında, trafiği en rahat şehir Ankara'dır. Son olarak ise dünyanın en çevreci otobüs filosuyla örnek bir ulaşım sergiliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER