Erdoğan'ın kurmayları yeni Başbakan'ı seçti

AK Parti'de yeni başbakanın belirlenmesi için mesai sürüyor, Kulislerdeki bilgilere göre ise öne çıkan tek isim Ahmet Davutoğlu.

Erdoğan'ın kurmayları yeni Başbakan'ı seçti
 Recep Tayyip Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre Abdullah Gül'den sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından gözler AK Parti'ye çevrildi.

İster AK Partili olsun ister olmasın herkesin merak ettiği iki hayati soru var:
-Partinin lideri Recep Tayyip Erdoğansonrası Ak Parti nasıl şekillenecek?
-Yeni Başbakan kim olacak?


Bu sorulara yanıt bulunması için dün toplananAK Parti MKYK toplantısında ise ilginç anlar yaşandı. 

Dün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan MKYK toplantısından kulislere sızan bilgilere göre kurmaylara birer form dağıtıldı ve Erdoğan formlara herkesin bir isim yazmasını istediği öne sürüldü.

İddialara göre çoğunluk fikri yeni Başbakan'ın Ahmet Davutoğlu olması yönünde.

GENEL BAŞKAN AYNI ZAMANDA BAŞBAKAN OLACAK

Seçimin ardından, yeni yol haritası için harıl harıl çalışmaya başlayan Başbakan Erdoğanile AK Parti kurmayları ilk olarak 27 Ağustos'ta kongre kararı aldı. Gerek Başbakan Erdoğan, gerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin gerekse parti sözcüsü Hüseyin Çelik kongrede genel başkan olacak kişinin aynı zamanda Başbakan olacağına vurgu yapması oldukça önemliydi.

YENİ BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

Haber7'in haberine göre, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olacağına Ankara kulislerinde kesin gözülye bakılıyor. Dün yapılan MKYK toplantısında Başbakan Erdoğan'a görüşlerini bildiren MKYK üyeleri, Erdoğan'dan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacak olan şahsın Erdoğan kadar güçlü ve etkileyici olması gerektiğini savundu. Başbakan Erdoğantarafından MKYK üyelerine 'AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan kim olmalı?' sorusu yöneltildi. Cevaplar arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi ön plana çıkmış durumda.

Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı belirleme sürecinde olduğu gibi, AK PartiTeşkilatı, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarıyla yapacağı istişarelerden sonra karar vereceği belirtiliyor.

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER