Erdoğan'ı Köşk'e seçtirecek üç temel sebep

Star Gazetesi yazarı Cemil Ertem, Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçtirecek üç temel sebebi sıraladı.

Erdoğan'ı Köşk'e seçtirecek üç temel sebep
"Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ekonomik olarak Türkiye'yi olumlu etkileyecek bir gelişmedir" diyen Ertem, Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasını sağlayacak üç temel yönelimi sıraladı.

İşte Ertem'in iç politika, dış politika ve ekonomik sebeplerden yola çıkarak sıraladığı üç temel Erdoğan yönelimi:

"Erdoğan'ı seçtirecek üç temel yönelim...


Çünkü halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı gücünü tereddütsüz kullanacaktır. Bu, 2015 seçimlerinin sonuçlarını bile gölgede bırakacak bir belirginliktir. Çünkü Erdoğan'ın üç temel ve vazgeçemeyeceği yönelimi var ki, bunlar, onu var eden, ona desteği sağlayan yönelimlerdir.

Birincisi Kürt barışı, yani çözüm sürecidir; Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması, yasal düzenlemelerle bu sürecin kalıcılaşmasına büyük katkı yapacaktır. İkincisi Türkiye'nin yapıcı ve barışa dönük yeni bölgesel dış politikasıdır. Özellikle Rusya'nın Kırım ilhakinden sonra bu politika, Batı tarafından da anlaşılmaya başlanmıştır. Bu politikaya bağlı olarak enerji yatırımları ve Pasifik'ten gelen transit yol geçişleri Erdoğan'la belirginleşen ve sınır değiştirecek önemde gelişmelerdir. Ve nihayet ekonomide, bir avuç tekel ve bunların dayandığı küresel egemen sistem lehine çalışan yerleşik sistemin bitirilmesi; buna bağlı olarak yeni rekabetçi, dışa açık ve benim yukarıda anlattığım kalkınma persfektifinin bunun yerine geçmesi...

İşte bu üç temel Erdoğan yönelimi, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanlığı müsessesi ile kalıcılaşabilir ve bu da yalnız Türkiye'de değil, bölgede de demokratik siyasi istikar demektir..."

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER