Başkan Gökçek'ten darbe iddialarına cevap

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “yeni bir darbe kalkışması” iddialarını değerlendirirken, “Artık Türkiye’de darbe falan olmaz, yapamazlar” dedi.

Başkan Gökçek'ten darbe iddialarına cevap

 Başkan Gökçek, olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ile olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp’e, Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edilen evlerin anahtarlarının teslim töreninde gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.

Yeni bir darbe kalkışması iddialarına ilişkin görüşleri sorulan Başkan Gökçek, “Artık Türkiye’de darbe falan olmaz, yapamazlar. Niye yapamazlar? Yapmaya kalksalar her şeyden önce bulundukları kıtadaki askerler, astsubaylar, vatanına milletine bağlı subaylar bu sefer tabancayı çeker, tıpkı Ömer Halisdemir’in yaptığı gibi onların alnına sıkar. Askeri sokağa dökmeleri mümkün değil, geçmiş ola, böyle bir şey olmaz” dedi.  

 

-ULUSLARARASI GÜÇLERİN YENİ TAKTİKLERİ…

         “Bunu gayet iyi bildikleri için, uluslararası güçlerin yeni denemeye kalktıkları taktikler var” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, “Onun üzerinden gidecekler ülkemizi parçalamak için” sözlerinin ardından, bu taktikleri şöyle sıraladı:

“-Özellikle Alevi-Sünni ayrıştırmasını yapmak, tahrik etmek için çok ciddi olarak organizasyonlar yapacaklar.

-IŞİD ve PKK’yı bize karşı kullanacaklar.

-Yeniden Ermenistan hayalini canlandırmaya çalışıyorlar.

-Bir de yeni çıktı ortaya, Yunanistan’ı tahrik etmeye başladılar. Böyle uluslararası organizasyonlar var.”

         Değerlendirmeleri sırasında medyaya intikal etmeyen, o dönem sadece Sözcü Gazetesi’nde yer alan bir haberi de aktaran Başkan Gökçek, “İngiltere özellikle darbe hareketi sırasında 10 bin askeri Alanya’ya çıkmak üzere, Kıbrıs’a yerleştirdi. Alanya’da 50 bin civarında İngiliz yaşıyor. Onları koruma bahanesiyle, Kıbrıs’tan gelip Güney’i işgal edecekti. Bu tip plan ve projelerle hayallerini devam ettirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

          Bir diğer taktiği de “Ekonomik olarak Türkiye’ye darbe vurmaya çalışacaklar” sözleriyle ifade eden Başkan Gökçek, “Yapmak istedikleri bunlar. Yani onlar Türkiye’nin peşini bırakmayacaklar. Türkiye’nin varlığı beynelmilel güçleri, üst akılları rahatsız etmeye devam ediyor. Biz de kendi ülkemizde yaşadığımıza göre kendi haklarımızı sonuna kadar koruyacağız, onlar istiyor diye bu ülkeyi bölüp parçalayıp bırakamayız. Onların yapabilecekleri olaylar bunlar” dedi.

 

-“HALKIN ARTIK BİR HAZIRLIĞI VE GARDI VAR”

Kişisel olarak yapılacak taktiklere ilişkin de suikastlar olabileceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Bu her zaman olabilecek bir olay. Onun için darbe falan olmaz Allah’ın izniyle. Ben buna inanmıyorum. Ben televizyonlarda kaç defa ne dedim?  Televizyonlar kapanır, telefonlarla konuşamazsınız, elektrikler kesilir, bunlardan biri olunca hiç yolu yok, derhal sokağa dökülün” diye konuştu.  

         Başkan Gökçek, konuşmasını “Halk sokağa döküldüğü zaman da geçen seferki gibi dökülmez. Herkesin bir hazırlığı, gardı var. Dolayısıyla hiçbir şekilde bu darbe de muvaffak olmaları sözkonusu olamaz” sözleriyle tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 02:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER