Başkan Gökçek 16 radyonun ortak programına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir süredir ortaya atılan, "Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandığı, kendisinin görevden alındığı yönündeki iddialara, "Aslı astarı yok, dimdik ayaktayız. Bir dönem daha adayım” cevabını verdi.

Başkan Gökçek 16 radyonun ortak programına katıldı

   Başkent’te yayın yapan 16 ayrı radyodan ortak yayınlanan ve Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Saydam Yalçın’ın sunduğu “Ankara Soruyor” programına canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

  Başkentlilerin What'sApp uygulamasından gönderdiği tüm sorulara cevap veren Başkan Gökçek, ilk olarak, hakkında son zamanlarda sık sık ortaya atılan, “Büyükşehir’e kayyum atandı, tutuklandı, görevden alındı” gibi iddiaların sorulması üzerine, “Sevenimiz de var, sevmeyenimiz de var. Özellikle de bizden son derece rahatsız olanlar var. Bilhassa FETO’cular. Bunlar insanlarda tereddüt meydana getirmek, sosyal medyada ‘acaba mı’ dedirtmekten keyif alıyorlar. Bir algı yönetimi yapmaya çalışıyorlar”cevabını verdi.

 

-“FETO'CULAR VE CHP'LİLERE ÇOK DOKUNUYOR AMA BÖYLE"

  Ortaya atılan bu iddialara ilişkin, “Aslı yok astarı yok. Tutarsa tutar, tutmazsa tutmaz, milletin kafası bulansın, gerisi önemli değil” değerlendirmesinde bulunan Başkan Gökçek, “Tabii bunları söylerken, bizim yakınımızda dolaşıp, bizi sevmeyenler de var. Onlar da bu işlere balıklama atlıyorlar. Bu tarz iftiralar, her dönemde, her seçimde, her yerde oluyor” dedi.

  Bu iftiraları atanlar arasında CHP’lilerin de bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, 2 yerel seçim öncesinde de benzer iftiralarla kendisini karalamaya çalışan CHP’lilerin, bu iddialarını ispatlayamadıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

  “CHP’liler benim varlığımdan çok rahatsız. Kim ne derse desin, CHP’yi çok ciddi şekilde örseliyoruz. Onlar örseleyeceği konu bulamayınca, benimle baş edemeyince, tek çözümleri iftira atmak oluyor. İftirayla nereye kadar gider ki, yalancının mumu yatsıya kadar yanar… Yani onun için bu tip şeylere iltifat etmeye gerek yok. Dimdik ayaktayız elhamdülillah… Allah izin verirse, bu Pazar günü, Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar genel başkan olarak seçeceğiz. Genel başkanımız müsaade ederse, rabbimiz müsaade ederse, inşallah bir dönem daha da belediye başkanlığına niyetliyim. Olur olmaz, bunu Rabbim bilir. Ama benim halen de niyetim var, o söyleyenler de istedikleri kadar bunu söylesinler. Başta FETO’cular ve CHP’liler olmak üzere bazılarına çok dokunuyor bu laf ama öyle işte.”

         Başkan Gökçek, referandum sonuçlarına ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili olarak da "Karşıdakiler bunu bir algı yönetimi olarak etrafa yaymaya çalışıyorlar. Niye Ankara’daki seçim sonuçları, Melih Gökçek’e ait bir sonuç olsun? Mantığını bana söylesene. Melih Gökçek ne yaptı? 100 tane yerel televizyona çıktı, 13 tane de ulusal televizyona çıktı. Tekrarlarıyla 200’ü buldu. Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın haricinde Melih Gökçek kadar yayın yapan kim var? Kimse yok" şeklinde konuştu.

         Ankara’da tek tek seçilen 450 kişinin, referandum öncesinde 601 bin konutu ziyaret ettiğini, kendisinin 23 miting yaptığını anlatan Gökçek, geçmiş yerel seçim sonuçlarını da tek tek sıralayarak, “Başarılı olduğumuz halde, bu eleştiriler… CHP'liler, inşallah seçimlerde görürüz boyunuzun ölçüsünü" dedi.

 

-ANKARA’NIN BİRİNCİLİKLERİ…

  Ankara’nın, kendi belediye başkanlığından önce, yani 23 yıl önce büyük mega bir köy olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, ancak şimdi gelen şehre ziyaretçilerin, Başkent’in inanılmaz bir şekilde değiştiğini söylediklerini belirterek, “Biz Ankara’yı değiştirdik, Ankara eski Ankara değil… Ben kendi şehrimi çok seviyorum, modern olduğuna inanıyorum. Hizmetlerinin çok kaliteli olduğuna inanıyorum” dedi.

  Başkan Gökçek, Başkent'in birinciliklerini, “Dünyanın en büyük kentsel dönüşümünü yapan, en fazla sosyal ve kültürel projeyi aynı anda yürüten, trafiği 5 milyonluk kentler içinde en rahat olan ve en fazla rekreasyon alanına sahip olan kent” olarak sıraladı.

 

-ANKARA’YA YENİ OYUN GRUPLARI GELİYOR

  Başkent’teki yeşillendirme faaliyetlerinden de söz eden Başkan Gökçek, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekareden 19,8 metrekareye çıkarıldığının altını çizerek, son 3 yıl içinde 41 milyon çiçek, 29 milyon çalı grubu, 435 bin ağaç dikildiğini, 37 bin 670 kent mobilyası yerleştirildiğini ve 255 okul cami ve kamu kuruluşunun çevre düzenlemesinin yapıldığını söyledi.

  Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak, yine son 3 yılda 67 park yapıldığını, 5 bin 755 oyun grupları eklendiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Bu sene yeni oyun grupları yaptırıyorum. Kimsede olmayan, özel parklar olacak. Çünkü insanlar yeniliği gördüğü zaman daha mutlu oluyor. Yeni oyuncak gruplarıyla hayatları değişecek çocuklarımızın” müjdesini verdi.

 

-BAŞKENTLİLERE, ANKARA GEZİSİ DAVETİ…

  Başkentlilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek, açıklamaları sırasında, “Vatandaşlarıma rica ediyorum, Ankara’yı gezsinler. Biz bedava gezdiriyoruz. 40 otobüsümüz var, 20’si kapalı 20’si açık. Ankara’daki her yere bizim otobüslerimiz isteyenleri  alıyor, ücretsiz olarak ailece, herkesi beraberce gezdiriyorlar” davetinde bulundu.

  Bunun için Ankaralıların, aile yaşam merkezlerine, BELMEK kurslarına, gençlik lokallerine, çocuk kulüplerine başvuruda bulunabileceğini, muhtarların da Büyükşehir Tanıtım Dairesi Başkanlığı’nı  ya da ALO 153’ü arayarak, güzergahı da kendileri belirlemek üzere gezdirdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Ayrıca bu gezilere bir de durak koyduk. Ankara’yı gezdirdiğimiz otobüsler, mutlaka ANKAPARK'a uğrayacaklar. Hem parkı  gezdirmiş olacaklar, hem de seçtiğimiz 5-10 tane oyuncağa onları bindirip, buranın keyfini sürmelerini de sağlayacağız” dedi.

-NAZLIAKA’YA HİTİT HEYKELİ MİNYATÜRÜ HEDİYESİ…

  Hitit Heykeli’nin Çorum’a taşınma söylemlerine ilişkin olarak da “Bu tarihi bir eser değil. Hiçbir tarihi özelliği yok. 1977’de yapılmış bir heykel. Tarihi özelliği olmadığı için rahatlıkla verilir. Hitit Heykeli’nin, Ankara’nın simgesi olmasıyla ne alakası var? Şu kadarını söyleyeyim; Verecek miyiz, vermeyecek miyiz öyle bir şey yok. Onlar dava da açıyorlarmış, bir bakarsın kazanırlar, mecburen tık diye veririz. Dava ayrı bir konu… Nazlıaka boşu boşuna hayıflanmasın, kendisine küçüğünden yaptırır ben gönderirim bir tane. Ben bir tane göndereyim, masasının üzerine koysun” diye konuştu.

  ANKAPARK’ın coşkulu bir açılış yapılabilmesi için uzmanların da tavsiyesiyle bu yıl Ağustos-Eylül ayında bitirilmesinin planlanmasına karşın 2018 yılı Nisan ayında açılışının yapılacağını da kaydeden Başkan Gökçek, buranın yüzde 83 dolaylarında bitirilme oranına ulaştığını söyledi.

 

-"ULUS ESNAFIMIZI KARŞIMIZA ALMAK TARAFTARI DEĞİLİZ"

  Başkan Gökçek, Ulus’taki meydan çalışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

  “Artık orası, ticareti ölmüş bir muhit… Allah’ın izniyle 2 senenin içinde biz Ulus’u yeniden ayağa kaldırırız. Ulus’un yeniden Ankara’nın en önemli meydanı olması lazım. Bu meydanın yapılması için de orada Ulus Çarşısı’nın, Anafartalar Çarşısı’nın, 100. Yıl Çarşısı’nın, Gençlik Spor Bakanlığı’nın ve Gümrük Bakanlığı’nın kesinlikle ve kesinle yıkılması lazım. Yani bunlar yıkılmadan, o meydanı ortaya çıkartamayız.

  Meydanın altına 4 kat ineceğiz. 2 katı otopark olacak tamamen, en altta bodrum, onun üzerindeki 2 kat da yine dükkan çarşı olacak. Biz o çarşının içinde mevcut olan, oradaki vatandaşımıza yerleri vereceğiz. Ayrıca başka bir teklifimiz daha var; yanan Modern Çarşı’yı istedi esnaf. ‘Hemen veririm’ dedim. Hatta onlara belli bir takım kolaylıklar da sağlarız… Biz esnafımızı karşımıza almak taraftarı değiliz ama Ulus’u da canlandırmak zorundayız.”

İtfaiye Meydanı olarak da tabir edilen Gençlik Parkı’nın karşısındaki alanda  inşa edilen Merkez Camii'ne ilişkin olarak da çevresindeki kaldırımların düzenleneceğini ve trafiğin devamlı akması için çalışacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, mevcut Adliye binasının da kalkacağını ve alanı, Ankara’nın yeni ulaşım merkezi haline getirmeyi  planladıklarını söyledi.  

 

-"RÜZGARLI'DA OTOPARK YENİDEN ÜCRETLİ OLACAK"

         Asfaltlanan ve yeni açılan yollarda Türkiye rekorları kırıldığının altını çizen Başkan Gökçek, bu konudaki çalışmaları da rakamlarıyla açıklamasının ardından, bir vatandaşın Rüzgarlı Sokak’ta otoparkların yeniden ücretli olması isteği üzerine de “Oradaki esnaf, bize gelip ‘ücretli yapın’ dedi. Biz de kendi şirketimiz Beltaş’a verdik, çalışmaları sürüyor” cevabını verdi.

         Özel toplu taşım araçlarında (ÖTA) kullanılmaya başlayan “Ankarakart”ın özel halk otobüslerinde de kullanılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Gökçek, Dikmen 4. ve 5. Etap çalışmalarına ilişkin soruya da “İhalelerini yaptık. Orada militan bir grup, silah kullanmak dahil olmak üzere engelliyordu. Onlar da kendi aralarında birleştiler, oradan bir arsa aldılar. Bu yıl inşallah oralarda çalışmaların başladığını göreceğiz” bilgisini paylaştı.  

         Başkan Gökçek, Eryaman’da 22 bin kişilik stadın yapımının sürdüğünü kaydederek, 19 Mayıs Stadı'nın da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıkılarak, yerine 40 bin kişilik bir stat yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER