Ankara Kent Konseyi, Başkan Yavaş ve Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekillerini ziyaret etti

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Yürütme Kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP, İYİ Parti, MHP ile AK Parti Grup Başkanvekillerini ziyaret etti. Ziyarette Ankara Kent Konseyi'nin bir yıl içinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve hazırlanan tavsiye kararlarıyla ilgili bilgiler verildi.

Ankara Kent Konseyi, Başkan Yavaş ve Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekillerini ziyaret etti

 Kent yönetiminde sivil toplum kuruluşları ile iş birliği sürecini başlatan ve Ankara'nın turizm potansiyelinin artırılmasından çevre sorunlarına, toplum sağlığından ulaşıma kadar kente değer katacak projelere destek veren Ankara Kent Konseyi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP, İYİ Parti, MHP ile AK Parti Grup Başkan Vekillerini ziyaret etti.

   Siyasi Parti Grup Başkan Vekillerine katılım, müzakere, paylaşım ve hoşgörü kültürü ilkeleriyle bir yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar ve tavsiye kararlarıyla ilgili bilgiler veren AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, hazırladıkları “2019-2020 Faaliyet Raporu”nu da sundu.

 

BAŞKAN YAVAŞ KENT KONSEYİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

   Ziyarette Ankara Kent Konseyi’nin proje, öneri ve tavsiyelerini dikkat aldıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Beni Ankara Kent Konseyi'ne destek vermeye iten neden daha önce belediye başkanlığı yaptığım dönemde edindiğim tecrübelerdir. Sivil toplum kuruluşlarının yan yana gelerek Ankara için bir şeyler söylemesi, kendilerini rahatça ifade edebilmeleri sonucunda ortak akıl oluşturarak hazırladıkları tavsiye kararlarını, Büyükşehir Belediye Meclisine sunmaları bizim için çok değerli. Doğumundan ölümüne kadar insanların her zaman hizmetinde olan yerel yönetimler, karar alırken sorarak ve danışarak kararlar almalı. Ben yaptım oldu dememeli. Karar almadan önce her görüşten, tarafsız bir yapının fikrini aldığınızda, size oy vermeyen kesimde de bir rahatsızlık oluşmuyor. Herkesin fikrini rahatlıkla söyleyebildiği Ankara Kent Konseyi sayesinde biz bunun rahatlığını yaşıyoruz. 500'e yakın paydaşıyla birlikte Ankara Kent Konseyi, Başkent'in tamamını kapsayan bir yapıya sahip. Ankara'nın gelecek vizyonuna büyük katkı sağlıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkür ediyorum.”

    Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan büyük destek gördüklerinin altını çizerek, “Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın ortaya koyduğu irade ve desteğiyle Ankara'da Türkiye'nin en geniş katılımlı kent konseyi oluştu. Ankara'da defalarca bu tür yapılar kurulmuştur ancak muhatabı tarafından olumlu reaksiyon görmemiştir. Kent Konseyini değerli kılan üretilen projelere gösterilen desteklerdir” dedi.

 

ANKARA KENT KONSEYİ’NE PARTİLERDEN TAM DESTEK

    Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker, MHP Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan ile AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse’yi ziyaretlerinde Ankara Kent Konseyi’nin çalışmaları ve kente yaptığı hizmetler gündeme geldi.

    Grup Başkan Vekilleri, şehrin yerel yönetim unsurlarıyla iş birliği yaparak kent yönetiminde söz sahibi ve tarafsızlık ilkesiyle hareket eden bir platform olan Ankara Kent Konseyi'nin “Ortak Akıl” ilkesiyle çalıştığını belirterek, Başkent'e değer kattığını ve tavsiye kararlarını takip ederek tam destek vereceklerini vurguladılar.

 

YILMAZ'DAN ‘GÖNÜLLÜLER ORDUSU’ VURGUSU

    Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilen tavsiye kararlarının grubu bulunan tüm siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edilmesinin kendileri için anlamlı olduğunu ifade ederek, “Kent Konseyi'nin oluşturduğu iklime, verdiğiniz destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

     Kentin sorunlarını, akademik heyetlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirerek Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı olan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

Büyükşehir Belediye Meclisinin tüzel kişiliğinin farkındayız ve oraya seçilmiş olan üyelerin büyük emeklerle o sıralara oturduğunu biliyoruz. Görev tanımımızın da farkındayız ve seçilmiş insanları zora sokmayacak şekilde onların konforunu artırarak ve onların hizmetlerine gönüllüler ordusu olarak destek vermek için çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2020, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER