Ak Partide Flaş Gelişme

Ak Partide Ankara Büyükşehir adayı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ ve Mamak adayları belli oldu.

Ak Partide Flaş Gelişme
Başbakan Erdoğan başkanlığında dün toplanan seçim işleri ve teşkilat başkanları gece geç saatlere kadar büyükşehir temayül yoklamalarını değerlendirdi. Parti teşkilatının Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığına gösterdiği isimler arasında sürprizler de yaşandı.

Gökçek Yeniden Aday

AK Partililerin Ankara Büyükşehir için önerdiği isimler arasında mevcut başkan Melih Gökçek ilk sırada yer alırken Gökçek'in ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'ın isimleri de yer aldı.

Ancak gerek Babacan gerekse de Alparslan daha önceden adaylık gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirmişti. Toplantı sonunda Ankara için en çok tartışılan isimde karar kılındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tekrardan Ankara için aday gösterilirken belirlenen isimler arasında Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’de değişim kararı alarak   DR. Tuncay Acehan Başkan adayı olarak belirlendiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bir dönem daha göreve devam etmesi için aday gösterilirken Pursaklar’da Selçuk Çetin, Mamak’ta Mesut Akgül ile devam kararı alındığı belirtildi. Yenimahalle ve Keçiören, Kızılcahamam, Etimesgut ve Beypazarı  için henüz karar elimize ulaşmazken adayların Ankara Arena’da düzenlenecek sürpriz bir görsel şölen ile Başkentlilere ilan edileceği belirtiliyor. Başbakan hizmet odaklı ve proje adaylarını ön plana alırken Has parti’den Ak partiye geçerek yerel seçimde aday adayı olan isimleride ayrıca gündeme getirdikleri belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER