4+4+4 görüşmesinde gerginlik

Genel Kurul görüşmeleri sırasında gerginik çıktı. Görüşmelere ara verildi.

4+4+4 görüşmesinde gerginlik

TBMM Genel Kurulu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifini görüşüyor.
 
Yasa teklifinin 3. maddesi kabul edilirken oturuma yaşanan gerginlikler nedeniyle 2 kez ara verildi.
 
Dün gerçekleştirilen ilk gün görüşmelerine iktidar ve muhalefet vekilleri arasında yaşanan gerginlikler damga vurmuştu.
 

Kore’nin 600 yıllık vazgeçilmez formülü ile forma girin

Foto Galeri için tıklayın...
 
Gerginliğin devam ettiği Genel Kurul'da bu kez de 'milletvekillerinin ve partilerin 28 Şubat sürecinde takındığı tavırlarla ilgili' bir tartışma yaşandı.
 
Tartışmanın odağındaki iki isim ise MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ idi.
 
'28 ŞUBATI İSTİSMAR EDİYORSUNUZ'
 
Adan, AK Parti sıralarına dönerek "Önce 12 Eylül'ü istismar ettiniz sonra e-muhtırayı istismar ettiniz. Şimdi de 28 Şubat sürecini istismar ediyorsunuz" diye konuştu.
 
Sözlerine AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar'ın bugün yaptığı "Bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar 4+4+4 bu hafta geçecek" açıklamasını hatırlatarak devam eden Adan şunları söyledi: "Bize kurşun sıksalarda bunu çıkaracağız demişsiniz. Size kim kurşun sıkıyor? Bunu da istismar ediyorsunuz. Bizim yüreğimiz demokrasi için atarken sizin ödünüz patlıyordu. Sizin ayaklarınızın titrediği dönemde 28 Şubat baskısına karşı biz saf tutuyorduk."
 
YUMRUK YUMRUĞA KAVGA SON ANDA ENGELLENDİ
 
Adan'ın bu sözlerine AK Parti sıralarından büyük tepki geldi. Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Adan'a oturduğu yerden cevap verince bir anda ortalık karıştı.
 
Adan kendisine yanıt veren Demirbağ'ın üzerine doğru hamle yaptı. Diğer vekillerin araya girmesiyle yumruk yumruğa kavga son anda engellendi.
 
Meclis Başkanvekili Meral Akşener de arbede arasında kaldı.
 
OTURMA ARA VERİLDİ
 
Yaşanan gerilimin ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma bir kez daha ara vererek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER