DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ VE SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI MESAJI

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 7 Mart Dünya Sağlık Günü ve 7-13 Nisan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ VE SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI MESAJI

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 7 Mart Dünya Sağlık Günü ve 7-13 Nisan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 7 Mart Dünya Sağlık Günü ve 7-13 Nisan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle yayınladığı mesajda, AK Parti’nin çağdaş bir sağlık sistemini uygulamaya koyduğunu kaydederek, “İnsan için sağlık her şeyden önce gelir. Çünkü yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek, çalışabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı yerinde olan insanlar kendisine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı olabilirler.”

 “Bir milletin en büyük serveti yetiştireceği sağlıklı nesillerdir. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri bu bilinçle hareket ettik ve geçmişin sorunlarının geleceğe taşınmaması, yeni nesillerin geçmişin sıkıntılarını yaşamaması için çağdaş bir sağlık sistemi uygulamaya koyduk.” diye konuştu.

 AK Parti İktidarı döneminde sağlık alanında yapılan temel icraatlardan bazılarına değinen Alparslan, “Bu dönemde; Hastanelerden geri çevrilme, rehin devri, ilaç kuyruğu sona erdi. Gezici sağlık birimleri ve sağlık ocakları artırıldı, sağlık ocaklarında herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başlandı.  Hastaneler birleştirildi, herkes istediği hastanede muayene olabilir hale geldi.  Hastanelerde MR, tomografi, diyaliz cihazlarının sayısı artırılarak son teknoloji ile hizmet verilmeye başlandı. Yurdumuzun her yöresine eşit sağlık hizmeti ulaştırmak için doktor sayısı artırıldı ve dengeli bir şekilde dağıtılmaya başlandı. “Dumansız Hava Sahası” kampanyası başlatarak, dünyada sigara yasağını uygulayan 6. ülke olduk.” dedi.

 AK Parti döneminde sosyal güvenlik alanındaki bazı icraatları da vurgulayan Alparslan, “Sosyal Güvenlik alanında da bugüne kadar görülmemiş hizmetleri vermeye başladık: 18 yaşına kadar ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başladı. 18-29 yaş arası gençler ve özürlülere istihdam kolaylığı için ilk beş yıl sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi kolaylığı getirildi. 5 yıl çalışıp vefat eden memurun ailesine ve önceden bu durumda olan 20 bin aileye de maaş bağlanmaya başlandı. Ölen sigortalıların, geliri olmayan 65 yaşından büyük anne-babalarına maaş bağlandı. Hiç geliri olmayan veya asgari ücretin 1/3’ünden az geliri olan vatandaşlarımızın sağlık primini devletin ödemesi sağlandı. % 70’den fazla özürlü ve 65 yaş aylığı olan 85 yaş üstündeki vatandaşların maaşları evlerinde ödenmeye başlandı ve önceki borçları silindi. Genel Sağlık Sigortası ile tüm vatandaşlarımız ve sığınmacılar da sağlık kapsamına alındı.” sözlerini aktardı.

 AK Parti dönemlerinde sağlık güvencesi olmayan vatandaşın kalmadığını belirten Alparslan, “Böylece ülkemizde sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız kalmadı. Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur gibi sosyal güvenlik kurumları ve Yeşilkart uygulaması ile bugün ülkemizde herkes sağlık ve güvenlik hizmetlerinden karşılıksız yararlanabilmektedir.”

 “AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle, “Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında  ‘sessiz devrimler’ olarak adlandırılan köklü reformları gerçekleştirdik; sosyal güvenlik sistemini yeni baştan ele alarak sağlıkta dönüşüm projesini hayata geçirdik. Yapısal reformların yanında, son sekiz yıl içinde, uluslararası standartlarda birçok hastane ve sağlık kuruluşu hizmete açtık; bu alandaki özel sektör yatırımlarını destekledik. Hedefimiz her vatandaşımıza hızlı, etkin, kaliteli ve kolayca ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunabilmektir.”” diye konuştu.

 Herkesin Dünya Sağlık Günü ve Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlayan Alparslan, konuşmalarını şöyle tamamladı: “Görevde olduğumuz süre içerisinde sağlık alanındaki çalışmalarımız elbette devam edecek ve sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirme gayretimiz hız kesmeyecektir. Bu vesileyle AK Parti Ankara İl Başkanı olarak tüm hemşerilerimizin ve aziz milletimizin Dünya Sağlık Günü ve Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutluyor, sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2012, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER