Diş için sıra bekleme dönemine son

Artık diş tedavinizi özel hastanelerde de olabileceksiniz.

Diş için sıra bekleme dönemine son

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel ağız ve diş sağlığı merkezleri ile anlaşma yoluna gidiyor. Böylece sağlık sigortalılar özel diş hekimlerinde artık muayene ve tedavi olabilecek.

HİZMET SATIN ALIMINA GİDİLİYOR

Devlet hastanelerinde diş tedavisi için aylarca sıra bekleyen vatandaşın çilesi son buluyor. Sağlık Bakanlığı ve SGK'nın 2012 eylem planına göre, özel ağız ve diş sağlığı merkezleriyle sözleşme imzalayarak bu kurumlardan hizmet satın alımına gidilecek. Sözleşme çerçevesinde genel sağlık sigortası kapsamındaki sigortalılar, ağız ve diş tedavisinde özel diş hekimlerinden yararlanabilecek. SGK, Türk Diş Hekimleri Birliği ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek Genel Sağlık Sigortası olan vatandaşların bilgilerini bulunduran MEDULA sisteminin özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinde de uygulanması yönünde anlaşmaya vardı.

DOLGUDA KATILIM PAYI YÜKSEK

Böylece MEDULA programına ağız yapısı, tedavi türlerinin belirlenmesi ve hasta takibi gibi modüller yüklenecek. Öte yandan özel diş hekimine ödenecek tavan ücret de sözleşme kapsamında belirlenerek hizmet satın alımı başlatılacak. Yeni sistemle vatandaşlardan 'diş taşı temizleme', 'dolgu', 'parlatma' gibi tedavilerde belli miktarda katılım payı alınması beklenirken köprü, protez gibi tedavilerde katılım payının biraz daha yüksek oranda olması planlanıyor.

DEVLETTEKİ YIĞILMALAR ÖZELE KAYACAK

Türkiye genelinde 20 bin civarında diş hekimi bulunuyor. Bu hekimlerin 5 bin 500'ü devlet hastanelerinde görev alırken, 14 bin 500 diş hekimi özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışıyor. Sağlık Bakanlığı ve SGK'nın bu günlerde hayata geçirmeye hazırlandığı bu sistemle birlikte devlet hastanelerindeki yığılmalar da son bulmuş olacak.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2012, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER