Sibel Can'ın 42 Milyon İzlenen Klibi Mahkemede

Ünlü sanatçı Sibel Can yorumladığı 'Kış Masalı' şarkısının kendisine ait olduğunu iddia eden şarkıcı Alihan hakkında ilk kez konuştu.

Sibel Can'ın 42 Milyon İzlenen Klibi Mahkemede
 MESAM Teknik Bilimi Kurulu'ndan aldığı, şarkının kendisine ait olduğunu gösteren belgeyle iddiasını güçlendiren Alihan'a, konunun besteciler arasında çözülmesi gerektiğini söyleyen Sibel Can şunları söyledi: "Şarkı kimin adına kayıtlıysa, ona telif ödedik. Mahkeme ne karar verirse, uyarız. Adalet yerini bulacaktır. Youtube'da 42 milyon kez tıklandıktan sonra okuduğum şarkıya bir başkasının 'Benim' demesi bana entresan geldi. Mesam asıl üyesi olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'ın açıklamalarına göre, Alihan; Ebru Gündeş'in yeni albümünde okuduğu 'Üflediler Söndüm' adlı şarkı için de 'Benim' demiş. Şimdi o şarkı da mahkemede."

'HAKKIMI MAHKEMEDE ARIYACAĞIM'

Kış Masalı isimli şarkıyı 2009 yılında yaptığını belirten besteci Adem Gümüşkaya ise şöyle konuştu: "Ben şöhret, para peşinde değilim. Hak neyse ortaya çıksın. Üç-dört üniversiteden akademisyenler tarafından aldığımız belgelerle MESAM'a itiraz ettik. MESAM'ın iki-üç notayı aynı bulup şarkının bana ait olmadığını söylemesi de enteresan. Alihan Bey neden, 'Kış Masalı', Youtube'da 42 milyon kez tıklanıp rekor kırdıktan sonra 'Benim şarkım' diyor? Hakkımı mahkemede arayacağım"

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER