Esed'den Erdoğan'a çok ağır sözler!

Esed, ülkesindeki karışıklığın nedeni olarak Erdoğan'ı hedef gösterdi. İşte ülkesinde taş üstünde taş kalmayan Esed'in o suçlamaları;

Esed'den Erdoğan'a çok ağır sözler!
Beşşar Esed, Gezi Parkı olaylarıyla yıldızı parlayan Halk TV'ye konuştu. Türkiye'deki muhalefetin dışında ilk kez iki gazetecinin sorularını cevaplayan Esed, ülkesindeki karışıklığın sorumlusu olarak Erdoğan'ı gösterdi. İşte başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın tepkisini çeken Esed'in Türkiye iddiaları; 

Halk TV'den çok tartışılacak Esed röportajı! Kendi vatandaşlarını kimyasal silah kullanarak öldürdüğü iddia edilen, hatta BM'nin uzmanlarınca da katliamın sorumlusu olarak gösterilen Beşşar Esed, ülkesindeki karışıklığın sorumlusu olarak Erdoğan'ı gösterdi.

TÜRKİYE'Yİ İKİYE AYIRDI

Ece Zereycan ve Yurt gazetesi yazarı Ömer Ödemiş’in sorularını cevaplayan Esed, Türkiye'de Suriye konusunda iki farklı kesim bulunduğunu ve bu süreçte büyük bir kesimin, hükümetin politikasını onaylamadığını iddia etti. Esed, Türk medyasının ve bazı Batılı grupların Suriye konusundaki yalanları pazarladığını iddia ederek şöyle konuştu:

"Bu süreç içerisinde iki farklı Türkiye'den bahsedebiliriz. İlki ve daha önemli olan Türk halkıdır. Öyle ki bu Türk halkı, Erdoğan ve tüm yalanlarının üstünden gelerek, Suriye'de olup bitenlerle ilgili olarak gerçeği öğrenmeyi başardı. Batılı ve Türk medyasının, Erdoğan'ın yalanlarını pazarlama ve yutturma çabalarına rağmen gerçekleri öğrenmeyi başaran Türk halkının tavrı tamamen açıktır.

"KANIN SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR"

Suriye'nin katliam yapmakla suçlanan lideri, Halk TV'deki programda Erdoğan iddialarını bir adım daha götürerek, AK Parti iktidarının Suriye'deki akan kanın sorumlusu olduğunu iddia etti. İşte o sözler;

"Bu halkın Suriye'ye yönelik savaşa ve Erdoğan hükümetinin Suriyelilerin kanına bulaşma konusunda tutumu da hep onurlu olmuştur. Türkiye'nin bir yanı budur. İkinci ve daha az önem taşıyan diğer tarafı ise Erdoğan ve Suriyelilerin kanları ile kafalarına kadar batan hükümet ve üyelerinden ibarettir. Erdoğan'ın temsil ettiği bu hükümet, binlerce Suriyelinin kanından sorumludur. Suriye'de alt yapının yıkılmasından sorumludur. Sadece Suriye'de değil tüm bölgede istikrarın baltalanmasından sorumludur." 

"SURİYE DEĞİL IRAK'A DA MÜDAHALE ETTİ"

Erdoğan hükümetinin, sadece Suriye değil bölgedeki istikrarın bozulmasının da sorumlusu olduğunu söyleyen Esed, Türk halkının ve Erdoğan'ın ayrı yerlerde olduğunu iddia etti. Esed programda şunları söyledi:

"Erdoğan ve arkadaşları Mısır, Libya ve Tunus ile bölgedeki bir çok ülkeye müdahale ettiler. Aynı zamanda devlet ve halk olarak, Türkiye'yi halkın çıkarlarına bir çok konuya, politikaya ve savaşlara bulaştırdılar. Dolayısıyla bizler günümüzde, Türkiye'yi tamamen birbirleriyle çelişen iki şekilde görmekteyiz. Halk bir yönde Erdoğan ve hükümeti de başka bir yöndedir. Bunun bir diğer kanıtı ise Erdoğan'ın Suriye'deki teröristleri desteklemesi değil, aynı zamanda Mısır ve öncesinde Irak'ın içişlerine çok tehlikeli biçimde müdahale etmesidir."



İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER