"Büyükşehir Ankara Dergisi", 600 sayısına ulaştı.

Yayın hayatına 2004 yılının sonbaharında başlayan ve aralıksız 12 yıldır Başkentlilerle buluşan Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı "Büyükşehir Ankara Dergisi", 600 sayısına ulaştı.

 Dergi'nin Genel Yayın Yönetmeni Avni Kavlak, "Büyükşehir Ankara" Dergisinin 600 haftadır yayın hayatında olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in öncülüğünde yapılan ve yapılacak yatırımlar, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile sosyal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra ilçe belediyelerinin faaliyetlerini Ankaralılara aktarmanın gayreti içinde olduk. Dergimizin 600. sayısına ulaşmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.   

Büyükşehir Ankara Dergisi'nin yayınlanmaya başladığı 2004 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında; Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Altındağ, Sincan, Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinin bulunduğunu kaydeden Kavlak, daha sonra bu 8 ilçeye, çıkarılan bir yasayla, Çubuk, Akyurt, Pursaklar, Bala, Elmadağ, Ayaş, Kalecik ve Kazan'ın eklendiğini, böylece Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren ilçe sayısının 16’ya çıktığını söyledi.

Kavlak, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerle birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanının daha da genişleyerek, tüm il sınırlarının dahil edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

  “Bu durumda çevre ilçeler olarak nitelendirilen, Beypazarı, Polatlı, Nallıhan, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam, Haymana, Şereflikoçhisar ve Evren de Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanına dahil oldu. Böylelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları, 2 milyon 557 bin 594 hektara ulaştı. Bu miktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tam 5 katı bir alanı oluşturuyor.”

 

-“25 İLÇEDE YAPILAN HİZMETLERİ HALKA ULAŞTIRIYORUZ” 

   Bir uçtan bir uca kuş uçuşu 240 kilometreye uzanan Ankara’nın 25 ilçesi ile 1430 mahallesinde (950'si köy statüsünden mahalle statüsüne geçti) yapılan tüm hizmetleri takip ettiklerini ifade eden Kavlak, “Yoldan asfalta, kaldırımdan meydana, kanaldan suya, mezarlıklardan pazar alanlarına, sosyal ve kültürel hizmetlere kadar birçok yatırım ve etkinlik sunan Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin hizmetlerini, Büyükşehir Ankara Dergisi olarak haberleştirerek Başkentlilere yansıtıyoruz” diye konuştu.   

 Avni Kavlak, Dergi'de hizmet ve yatırım faaliyetlerinin yanı sıra Ankaralıların ilgiyle takip ettikleri “Sağlık”, “Bunları Biliyor musunuz”, “Dünden Bugüne Ankara Fotoğrafları”, “Spor”, “Bulmaca” gibi özel sayfaların da yer aldığını söyledi.  

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 03:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER