BAŞKAN GÖKÇEK TWİTTER'DAN SESLENDİ : "ANKAPARK YA BİTECEK YA BİTECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, yapımı hızla devam eden Ankapark’ı bitirmekte kararlı olduklarını belirtti.

BAŞKAN GÖKÇEK TWİTTER'DAN SESLENDİ :
   Twitter’dan Ankapark ile ilgili video paylaşan Başkan Gökçek, “Ankapark Ya Bitecek Ya Bitecek” dedi.

               Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin Ankapark'ın yapımını durdurması ile ilgili verdiği karara ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökçek, “Mahkemenin her verdiği karara doğru demek mümkün değil. Her işin bir çaresi var. Madem o plan beğenilmedi yeni bir plan yapar. O plana göre devam ederiz. Biz Ankapark’ı bitirmekte kararlıyız” diye görüşlerini dile getirdi.

               Ankapark’ın Başkent turizmine katkı sağlayacak projelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

               “Ankara turizm fakiri bir şehir. Kente 8 bin civarı turist geliyor. Bunlara turist diyemeyiz. Çoğu diplomatlardan oluşuyor. Ankapark tartışmasız Ankara turizminin geleceği. Disneyland deniliyor, burada 50- 60 kadar oyuncak var. Ankapark’ta 1217 oyuncak var. Disneyland bizimkinin yanında küçük kalır. Yılda beklediğimiz turist ziyaretçi sayısı 10 milyon.

              

-“ARPA VE BUĞDAY YETİŞTİRECEKMİŞİZ”

               Atatürk’ün, AOÇ ile ilgili vasiyetine dikkat çeken Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

               “Bu işe siyasi açıdan bakacak olursak. Burada şu anda bize muhalefet yapan kişilerin dün muvafakatını aldığımızı da söyleyebiliriz. Özellikle Atatürk Orman Çiftliğiyle ilgili plan geçerken ben Sayın Deniz Baykal’a gittim. O zaman Sayın Deniz Baykal kendi yardımcıları ile birlikte Atatürk Orman Çiftliği Kanunu hakkında enine boyuna görüşmüş. Onlardan vize alarak bu kanunu çıkartmıştık. Buna rağmen her şeye karşı olmayı adet haline getiren Cumhuriyet Halk Partililer ve özellikle odalar bizimle ilgili davalar açıp durdular. En son Mimarlar Odası ve o odaya birlikte hareket eden odalar buranın tarım alanı ilan edilmesi için idari mahkemeye başvurdular. Yani ne olacak burada arpa ve buğday yetiştirilecek. Ankara’da şehrin göbeğinde. Halbuki Atatürk Orman Çifliği ile ilgili Atatürk’ün vasiyeti var, vasiyetinde burayı halkın gezmesi ‘aynen tabirleri kullanıyorum’ Halkın gezmesi dinlenmesi ve eğlenmesi için tahsis ediyor.

               Biz de Ankapark ile bunu gerçekleştireceğiz. Ne istiyorlar, ‘Efendim burayı Ak Parti iktidarı, Melih Gökçek yapacak’ yapmaması lazım. Eski para ile 800 trilyonluk buraya yatırım yaptık. Bu paraları çöpe atacağız. Burada arpa ve buğday yetiştireceğiz. Yapmış olduğumuz her şeyi de yıkacağız! Buna kargalar güler.

               Biz Ankapark’ı bitirmekte kararlıyız. İstedikleri kadar Ankara’nın turizmine karşı olsunlar. İstedikleri kadar Ankara’ya düşmanlık yapsınlar. Bu odalar ve CHP istediklerine nail olamayacaklar. Allahın izniyle burayı ya bitireceğiz ya bitireceğiz. Ankaralının hiçbir şüphesi olmasın.” 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER