Tarihe damga vuran mezarlık bir kitapta

İstanbul’un tarihi semtlerini gezerek gerek görsel gerekse yazılı anlamda tarihe not düşen merhum A. Süheyl Ünver’in Karacaahmet Mezarlığı’yla ilgili olarak yazdıkları kitaplaştırıldı...

Tarihe damga vuran mezarlık bir kitapta

Tüm İstanbul’un tarihi semtlerini gezerek gerek görsel gerekse yazılı anlamda tarihe not düşen merhum A. Süheyl Ünver’in Karacaahmet Mezarlığı’yla ilgili olarak yazdıkları ve çizdiği resimler Üsküdar Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.

Mezarlık kültürü açısından bir ilk niteliğinde olan çalışma Türkiye’nin en büyük mezarlıklarından Karacaahmet Mezarlığı hakkında Ünver’in Süleymaniye Kütüphanesi’nde bulunan defterlerinden faydalanılarak hazırlandı.

Sağlığında kültüre ve fikir dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle birçok ödül alan, yayınlanmış makale ve kitaplarının sayısı 2 bini, çizdiği resimler ile tezhipleri 5 yüzü bulan Ünver’in hayatı, düşüncesi ve eserlerinin konu edildiği bir panel yapılacak.

Üsküdar Belediyesi, yayınladığı Karacaahmetname kitabını Ünver’in 25. ölüm yıldönümünde sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Kültür-sanat sezonunu; ünlü hekim, sanatkâr ve entelektüel A. Süheyl Ünver vefatının 25. yılına özel bir programla açacak olan Üsküdar Belediyesi, düzenlediği programda Ünver’in hayatı, düşüncesi ve eserleri üzerine bir panel gerçekleştirecek.

12 Ekim 2011 Çarşamba saat 19.00’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek program A. Süheyl Ünver ile ilgili iki sergi ile misafirlerini karşılayacak. “A. Süheyl Ünver’in Gözüyle Üsküdar” isimli sergide Ünver’in Üsküdar ile ilgili resimleri sergilenirken, “Eserleriyle Yaşayan A. Süheyl Ünver” isimli sergide hocanın defterleri ve özel eşyaları hocanın yakınları ve sevenleri ile buluşacak.

Ünver’in hayatı ile ilgili bir slayt gösterisinin de yer alacağı programda ev sahipliğini Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yapacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. İsmail Kara’nın yaptığı panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Semih İrteş, Beşir Ayvazoğlu, Nevzat Kaya gibi Süheyl Ünver’in kendilerine hocalık yaptığı isimler yer alacak.

Hocanın kızı Gülbün Mesara ve öğrencisi Prof. Dr. Aykut Kazancıgil tarafından yayına hazırlanan  “Karacaahmetname” kitabı panelde katılımcılara hediye edilirken, panel sonunda mini bir konserle Türk Müziği ziyafeti de sunulacak.

Haber 7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER