Büyükşehir'den 'Ankara oğlağı' kampanyası

Büyükşehir Belediyesi, "Ankara oğlağı” kampanyası düzenleyerek,oğlak eti tüketimini teşvik edecek.

Büyükşehir'den 'Ankara oğlağı'  kampanyası

 Daha önce “Dünyaya Ankara’dan yayılan lezzet” sloganıyla gerçekleştirdiği tanıtım kampanyasıyla, Ankara keçisi ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda önemli bir başarıya imza atan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi, bu yıl da Ankara keçisinin yavrusu olan oğlağın tüketimini artırmak için yeni bir kampanya düzenleyecek. Kampanyada, billboard'larla Ankara oğlağı etinin üstün özelliklerini anlatmanın yanı sıra fastfood kültürünün zararlarına da dikkat çekilecek.

Ankara keçisinin önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, şunları söyledi:

“Ankara’da tarımsal ürünlerin markalaşması konusuna titizlikle yaklaşıyoruz. Ankara keçisi, etinden tiftiğine, derisine kadar marka olmayı, coğrafi alanda ulusal ve uluslararası tesciller almayı en fazla hak eden; sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin en önemli zenginliklerinden biri. Bu çok değerli kırmızı et, maalesef zamanla mutfak kültürümüzde unutulmaya yüz tutmuş. Geçen sene başlattığımız tanıtım kampanyasıyla, lezzetli, sağlıklı ve doğal olduğu kadar ülke açısından da stratejik önemi olan oğlak etinin, sadece Ankaralılarla değil, zincir marketlerle yaptığımız anlaşmalarla, başka illerde de tüketicilerle buluşmasını sağladık.”

Güven, uzmanların, merada doğal beslendiği için Ankara keçisi ve oğlağı etini, Türkiye’nin en lezzetli etlerinden biri olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Bu lezzeti tekrar mutfaklarımıza kazandırarak, sağlıklı ve doğal beslenmenin önünü açtığımız gibi, mutfak kültürümüzün tekrar yeni nesillere aktarılması konusunda öncülük yapıyoruz” diye konuştu.

Güney Afrikalıların da Ankara keçisinin eti sayesinde güçlü ve sağlıklı kaldıklarına inandıklarını kaydeden Başkan Güven: “Ankara keçisi, dünyaya Ankara’dan yayılmıştır. Güney Afrikalılar, Ankara keçisi etinin şifalı olduğuna inanır. Hasta olduklarında, önce Ankara keçisi etinden haşlama yemekler yaparlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 01:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER