Bond filminin yönetmeni İstanbul'u anlattı

İstanbul'da çekilen James Bond filminin kamera arkası...

Bond filminin yönetmeni İstanbul'u anlattı

Dünyanın merakla beklediği James Bond serisinin son filmi olan "Skyfall" daha vizyona girmeden konuşulmaya başlandı. Özellikle İstanbul'da çekilen sahneleri ile Türk seyircisinin ayrı bir merakla beklediği film için iyi bir Türkiye PR'ı olacağı söyleniyor. 

EN FANTASTİK SAHNELER TÜRKİYE'DE ÇEKİLDİ 

Film vizyona girmeden bile bu beklenti gerçekleşti. Öyle ki filmin yönetmeni Sam Mendes, filmin ekstrası için yapılan söyleşide İstanbul'a hayran kaldığını ve bu şehre aşık olduğunu dile getiriyor. Filmin İstanbul'da çekilen sahnelerinden de söz eden Mendes'e göre filmin en fantastik sahneleri İstanbul'da çekildİ. 

Filmin İstanbul'u merkeze alan sahnelerinde James Bond ve Eve karakteri yanlış giden bir görevle ilgili birlikte çalışıyorlar. Bu operasyon kapsamında İstanbul'un kalabalık caddelerinde, şehrin ortasındaki pazarda, Kapalıçarşı'nın çatılarında fantastik aksiyon sahneleri çekildi.

YÖNETMENİN AĞZINDAN İSTANBUL SAHNELERİ 



Yönetmen Sam Mendes, Türkiye'de çekilen sahnelerle ilgili olarak, "filmin içeriğine çok şey kattı" derken İstanbul'da çekilen sahnelerin filme etkisini şu şekilde özetledi:



Klişelere düşmeden Türkiye ve İstanbul'dan en iyi görüntüleri biraraya getireceğimizi düşünüyorum. İstanbul sürekli gelişen ve değişen bir şehir ve biz şu anki halini yakalamaya çalışıyoruz.  



Türkiye'ye fantastik olmasını arzu ettiğim bir açılış sahnesi çekmek için geldik ve bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Sadece İstanbul değil Türkiye'nin diğer bölgelerinde de filme katkısı olacak çekimler yaptık. Türkiye'nin Güneydoğusu Adana'da, güneyde Akdeniz'de, Fetihye ve İstanbul'da çekimler yaptık.

İSTANBUL'A AŞIK OLDUM

Filme başladığımda İstanbul benim için yeniydi ama şehre sonrasında aşık oldum. İnanılmaz bir şehir.

 

SKYFALL FİLMİNİN

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2012, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER