BELMEK'in sergisi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BELMEK kurslarından bu yıl 19 bin 500 kişinin mezun olduğunu söyledi.

BELMEK'in sergisi açıldı

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) görsel bir şölen sunan yıl sonu ürünlerinden oluşan karma serginin açılışı, Başkan Melih Gökçek ile binlerce kursiyerin katılımıyla gerçekleşti.

Türk Milleti’nin sevinçlerini, hayallerini, ümitlerini, geleneklerini anlatan eserlerin yer aldığı “El Emeği Göz Nuru Sergisi” Altınpark Anfa-A Salonu’nda açıldı.

        Serginin açılışında katılımcıları, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğuna inandığım BELMEK kurslarımızın yıl sonu sergisine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek karşılayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Bizim BELMEK kurslarında arkadaşlarımızın ürettiği her şey, inanın profesyonellere taş çıkartıyor. Özellikle tezhipte, zaman zaman profesyonellerle karşılaştırdığımda BELMEK ürünlerinin onlardan kat be kat üstün olduğunu görüyorum, başta öğretici arkadaşlarımız olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Değerli kardeşlerim bu sene 19 bin 500 kişiye yakın mezun veriyoruz. Bu müthiş bir rakam, ne kadar büyük bir kadınlar ordusu olduğunuzu düşünün lütfen…Bugüne kadar da 251 bin mezun vermişiz. Bu müthiş bir rakam. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

 

-BAŞKAN GÖKÇEK, EŞİ NEVİN GÖKÇEK İLE SERGİYİ GEZDİ

BELMEK kursiyerlerini ve eğitmenlerini bir kez daha kutlayan Başkan Gökçek, daha sonra eşi Nevin Gökçek, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Başkan Vekili Ali Gökşin, Genel Sekreter Yardımcıları Nazlı Ergül, Yunus Aluç, Balamir Gündoğdu ile  Vedat Üçpınar’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli grubu ile açılış kurdelasını kesti. Başkan Gökçek, kurdelayı keserken “Bu başarılı çalışmalarınızın devamını temenni ederek, kurdelayı kesiyorum, Ya Allah bismillah” dedi.  

Konuşmasının ardından Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile binlerce eserin yeraldığı sergiyi baştan sona gezerek kursiyerleri tek tek kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

-SERGİDE YOK YOK…

         BELMEK kursiyerlerinin “El emeği Göz Nuru” sergisinde adeta yok yok. Sergide; tezhip, minyatür, ebru, resim ve giyim başta olmak üzere geleneksel sanatlardan modern tasarımlara kadar pek çok sanat eseri yer alıyor.

Sergi, 5 Mayıs Perşembe gününe kadar Altınpark ANFA-A Salonu’nda açık kalacak.

         Sergide yer alan çalışmalardan bazıları şunlar:

         “Kara kalem, gravür, pastel, sulu boya, yağlı boya, soyut resim, sim sırma, takı, kaftan, miyoki, çini, Maraş işi nakış, beyaz iş, makine nakışı, el nakışı, hesap işi, otantik, tel kırma, mozaik, anglez, kanaviçe, tül işi, kilim dokuma, ahşap rolyef, turistik el sanatları, taş bebek, sır altı tekniği, guline tekniği, şiş dantel, eskitme tekniği, iğne oyası, perspektif üç boyutlu, ipek pentur, aplike, crazy, parça birleştirme, deri işlemeciliği, seramik, çini, muşabak.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 03:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER