Başkent Tiyatrosu'da rekor kırıldı

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarında çocuklar için sahnelenen oyunları, bugüne kadar 1 milyon 200 bin çocuk izledi.

Başkent Tiyatrosu'da rekor kırıldı

  Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, sanat sevgisinin çocuk yaşlarda edinilmesi gereken kültürel alışkanlık olduğunu belirterek, bu amaçla Başkent Tiyatrolarının, kurulduğu ilk günden itibaren, çocuk oyunlarına da yer vererek, çocukları tiyatroyla buluşturduğunu söyledi.

         Günümüz tiyatrosundan her yıl 2 farklı oyun, geleneksel tiyatrodan da Karagöz ve Hacivat ile kukla tiyatrosu oyunları sahnelediklerini  kaydeden Mehmet Tahir İkiler, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1994 yılında başladığımız sanat yolculuğumuzun bir yanında her zaman çocuklarımız oldu. Bir yandan çocuklarımıza tiyatroyu sevdirecek birbirinden eğlenceli ve eğitici oyunları sahnelerken,  diğer yandan da geleneksel tiyatromuzun en güzel örneklerini günümüze taşıyarak, çocuklarımıza, geçmişle gelecek arasında bağ kurduk” diye konuştu.

İkiler, Başkent Tiyatrolarında bugüne kadar 60 farklı çocuk ve kukla tiyatrosu oyunlarının sergilendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

          "Minik izleyiciler için sergilenen oyunlarımız, kapalı tiyatro salonlarında her yıl yaklaşık 35 bin kişi tarafından izleniyor. Bugüne kadar kapalı salonlarda 800 bin minik seyirciye ulaştık. Ayrıca yaz aylarında açık hava tiyatroları ve mahalle gösterileriyle, Başkentli miniklerin ayağına tiyatroyu götürdük. Bu gösterilerle de yaklaşık 400 bin minik seyirci oyunlarımızı izledi. 1994'den bu yana toplam 1 milyon 200 bin çocuğumuz oyunlarımızı izledi.”  

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 03:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER