Kirpiklerinizde istediğiniz etkiyi nasıl alabilirsiniz?

Doğru renklerle yapılan bir makyaj, güzelliği tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Özellikle etkileyici bakışlar yaratmak ve gözleri olduğundan daha güzel göstermek için uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmamız gerekiyor...

Kirpiklerinizde istediğiniz etkiyi nasıl alabilirsiniz?
Hacimli ve kıvrık kirpiklere sahip olmanın sırrı doğru mascara seçiminde yatıyor. Kozmetiksektörünün inanılmaz bir buluşu olan mascaralar sayesinde dolgun, esnek, uzun ve güçlü kirpiklere sahip olmanız hiç de zor değil. Ancak kirpiklerinizi belirginleştirirken boya küpüne dönmemek için mascara kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olduğunu da unutmamalısınız. İsterseniz doğal gündüz makyajı yapın isterseniz daha belirgin, baş döndürücü bir gece makyajı... Önemli olan gün boyu kalıcı etkisiyle bakışlarınıza derinlik ve makyajınıza mükemmellik katacak olan doğru mascarayı bulabilmektir. Birçok makyaj uzmanı, az malzemeyle hafif makyaj yapmak isteyenlere mascara kullanmalarını öneriyorlar. Ancak öte yandan da mascarayı kullanırken ölçüyü kaçırmamanızı da şiddetle tavsiye ediyorlar. Göz makyajınızı tamamlamanın en etkin yolu olan mascara gözlerinize derinlik ve bakışlarınıza anlam kazandırırken aynı zamanda besleyici formülleriyle kirpiklerinizin beslenmesine yardımcı oluyor.Kullandığınız mascaranın etkisini arttırmak ve gün boyu kalıcı olmasını sağlamak için sürmeden önce kirpiklerinizi önce fırçalayın ardından da hafifçe pudra sürün. Bu arada kirpiklerinizi aplikatör kullanarak kıvırmayı da ihmal etmeyin. Kirpiklere mascara sürerken işe öncelikle kirpiklerin ucundan başlayın daha sonra da uçlardan diplere doğru sürün. Üst kirpikleri yukarıdan aşağıya, sonra alttan yukarıya doğru fırçalayın. Böylece kirpiklerin tek tek hem altları, hem de üstleri mascaralanmış olur. Ayrıca, bu sayede kirpikler kendiliğinden hafifçe yukarıya doğru da kıvrılabilir. Alt kirpikleri ise önce altlarında yukarıya doğru, daha sonra da üstten aşağıya doğru fırçalayın.Daha uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak için sürülen kat kat maskara gözlerinizi olduğundan küçük gösterir. Üstelik gün içerisinde fazla uygulanan maskara zamanla kalıplaşır ve yapışkan bir görüntü kazanır. İstediğiniz dolgunluğa ulaşmak için iki kat mascara yeterli olacaktır. Ancak ikinci katı sürmeden önce birincisinin iyice kurumasını bekleyin. Ayrıca kirpikleriniz bu kadar çok ağırlığı taşıyamaz ve kırılmalar olabilir. Bu arada kirpiklerinizi mutlaka önce kıvırın sonra mascara sürün. Aksi taktirde önce mascara sürer daha sonra da kıvırmak isterseniz kirpiklerinizin kırılmasına neden olursunuz. Kirpiklerinizi aplikatörle çok fazla baskı uygulamadan kıvırın ve birkaç dakika böyle durduktan sonra yavaşça bırakın.

Bu hataları yapmayın!

Eğer günlük bir makyaj yapıyorsanız mavi, yeşil ya da mor gibi renkli mascaralaru tercih etmeyin. Bu renkler günlük makyajınız için ağır olabilir. Mascaranızın bulaşmasına, pul pul olmasına ve öbek öbek toplanmasına dikkat edin. Aynı zamanda alışveriş yaparken satın alacağınız mascaranın daha önceden açılmamış ve kurumamış olmasına özen gösterin.Günlük makyajınızda su geçirmez mascarayı daha sonra çıkarması zor olduğu için kullanmayın. Bu arada mascara fırçanızı tüpün içinde aşağı yukarı pompalamayın. Bu durum hem fırçanızın yıpranmasına hem de mascaranızın hava alarak kurumasına yol açar.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER