Zabıtalara iletişim ve öfke semineri

Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle, zabıtalara yönelik “İletişim, Öfke Kontrolü ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.

Zabıtalara iletişim ve öfke semineri

 Kızılcahamam’da düzenlenen seminere, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ve ilçe belediyelerinin zabıta teşkilatlarından personel katıldı.

                Açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, TBB ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere 25 ilçenin belediye başkanlarına ve zabıta müdürlerine, eğitim programına sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür etti. Ahilik kültürünü her zaman hisseden esnafın ve her zora düşen vatandaşın yanında olduklarının altını çizen Başkan Karabudak, “Yanlarında olduğunu hissettirmenin yolu da doğru ve bilinçli bir yapılandırmadır. Bunun için Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nu kurduk” şeklinde konuştu.

                Zabıtaların, Kemal Sunal ya da Şener Şen filmlerindeki hayali kahramanlar olmadığını kaydeden Karabudak, şunları söyledi:

                “Ama biz, gerçeği oynayan gerçek kahramanlarız. Biz öncelikle mesleğimize inanıyoruz. İnandığımız mesleğin daha doğru olması adına da hayali kahramanlardaki zabıta değil, gerçek zabıta olmaya talibiz ve olmak zorundayız. Bizim için fikir ve görüş önemli değil; bizim için mevzuat, kanun ve devletin verdiği mekanizmadaki yetki önemli. O yüzden Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören, Altındağ fark etmiyor. Biz biriz, beraberiz. Amacımız, zabıta hizmetlerini en iyi şekilde ifa edebilmek, bu yolda da vatandaş memnuniyetini öne çıkartabilmek. Vatandaş sıkıntılı olabilir ama bizim sıkıntılı olmaya hakkımız yok. O yüzden işimiz zor. Zoru başarmak ise bizim görevimiz.”

                Seminerde, zabıtalara, “İletişim ve Halkla İlişkiler” ile “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” konularında ders verildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 03:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER