Zabıta yeni yıl öncesi denetimde

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı gıda mühendisleri ve veterinerler eşliğinde yıl içinde gıda üretim tesislerinde uyguladığı rutin denetimlerini, yılbaşı öncesi arttırdı.

Zabıta yeni yıl öncesi denetimde

 Bu kapsamda Ankara’da faaliyet gösteren ve Başkent’in dört bir tarafına ürün gönderen üretim tesislerinde yapılan ani denetimlerde; hijyen belgesi, işyeri açma izin belgesi, yangın tüpleri ve genel temizlik kurallarının uygulanıp uygulanmadığı öncelikli olarak kontrol edildi. Zabıta ekipleri işyerlerinde ayrıca eldiven, bone, önlük, kılık-kıyafet, düzen, depo temizliği, havalandırma, dinlenme odaları, soğuk hava depoları ile kullanılan aletlerini incelerken, insan sağlığını tehdit etmeyecek bir ortamda gerekli koşulların sağlanıp sağlanmadığı da yerinde denetlendi.

 

ZABITA’DAN ŞOK BASKINLAR

           Yıl boyunca gıdanın üretiminden satışına, çevreden trafik düzenine, seyyar satıcılarla mücadeleden dilencilere kadar pek çok konuda kent huzuru için çalışan Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yılın önemli gün ve kutlamalarında artan gıda tüketimi nedeniyle, üretim tesislerine şok baskınlar düzenliyor.

         Zabıta ekipleri, yeni yıla sayılı günler kala Başkentlilerin sağlıklı gıda tüketmesi amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Başkent’te dağıtım ve satış noktaları bulunan bir tavuk entegre tesisi ile kuruyemiş üretim tesisine yapılan ani denetimde, imalathanelerde genel temizlik, düzen, hijyen koşullarının yerine getirildiği ve kurallara uygun şekilde faaliyet gösterildiği tespit edildi.

 

ÜRETİMDEN PAKETLEMEYE KADAR SIKI DENETİM

         Denetimlerde, Başkentlilerin gönül rahatlığıyla gıda tüketebilmeleri için gıda imalathaneleri, üretimin başından paketleme aşamasına kadar sıkı kontrolden geçirildi.

         Kurallara uygun üretim yapan tesislere teşekkür eden yetkililer, denetimlerin yıl boyu sürdürüleceğini ancak yılbaşı nedeniyle imalathanelerde gıda üretim ve satışına ilişkin kontrollerin artırıldığına dikkat çektiler.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER