Vergileri ödemeyi unutmayın

Büyükşehir Belediyesi, tabela vergisinde ilk taksit ödemelerinin Cuma günü sona ereceğini hatırlatarak, mükellefleri cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyardı.

Vergileri ödemeyi unutmayın

 Cadde, bulvar ve meydanlar ile bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergileri ile asma, tahsis ücretlerinin birinci taksit ödemeleri, 29 Nisan Cuma günü sona eriyor.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, mükelleflerin ödemelerini, Hipodrum Caddesi No: 5’te bulunan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın girişindeki Mali Hizmetler Veznesi’ne yapabileceklerini belirttiler.  Ödemeler ayrıca  mükellef hesap numarasıyla Büyükşehir Belediyesine ait https://eportal.ankara.bel.tr/online-tahsilat internet adresinden veya İNG Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank gişelerinden yapılabilecek.

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, kaydı olmayan ve ilk defa müracaat edecek olan mükelleflerin, müracaat esnasında vergi levhası veya fotokopisini de beraberlerinde getirmeleri gerektiğini kaydettiler.

Cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde olup ta birden fazla sokak kapısı olan çarşı, pasaj ve hanlarda bulunan işyerlerinin de ilan ve reklam vergilerini Büyükşehir Belediyesi’ne yatırmaları gerektiğini belirten yetkililer, bu tür işyerlerindeki esnafın mağdur duruma düşmemesi için ilçe belediyelerine kayıt yaptırmamalarını söylediler.

Yetkililer, 5216 sayılı kanun doğrultusunda cadde, bulvar ve meydanlar üzerindeki iş yerlerinin yapacağı bu tür reklamlar için Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İlan ve Reklam Vergisi Servisine reklamı takmadan önce beyan vermeleri gerektiğini bildirdiler.

Vatandaşların da duyarlı olmasını isteyen yetkililer şikayetlerin Alo 153 nolu mavi masa hattına bildirilebileceğini kaydettiler.

 

REKLAM VERGİSİ KAPSAMINDA BULUNAN UNSURLAR

1- İşyeri yüzeyine takılan tabelalar,

2- İşyeri çatısına konulan tabelalar (totem),

3- İşyeri önüne veya kaldırım üzerine konulan tabelalar (totem)

4- Kampanya veya indirim günleri kapsamında işyeri camlarına yapılan stıker veya vinil türü yapıştırmalar,

5- İşyeri ön cephesi veya sağır duvara yapılan yazı, resim, çizim, boyama, logo türü işyerini tanıtan giydirmeler,

6- İşyerlerinin dönemlik olarak çıkarmış oldukları ve ürünlerin tanıtılmış olduğu broşür ve insörtler,

7- Market ve mağazaların müşteri taşıma araçları- firmalara ait araçlar üzerinde bulunan yazı ve tanıtıcı resimler (araç üstü reklam),

8- İşyerleri yüzeyine veya yol boylarına konulan bez, branda türü tanıtım afişleri.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER