Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi için yarışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in ilk şehir merkezi olarak kabul edilen tarihi Ulus bölgesini kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturacak bir projeyi hayata geçiriyor.

Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi için yarışma

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından ulusal ölçekte düzenlenen “Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimarlık” yarışması ile 2003 yılında çıkan yangın sonrası yıkılan Ulus Modern Çarşısı yeniden inşa edilecek.

 

ULUS YENİDEN KÜLTÜRÜN VE SANATIN MERKEZİ OLACAK

    Resmi Gazete’de de yayımlanan ve 12 Nisan itibarıyla açılan mimari proje yarışmasıyla Ulus’un kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

   “Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi” adıyla Başkent’e çoğulcu, katılımcı ve esin verici buluşma mekânları kazandıracak nitelikli ve modern bir yapı inşa etmeyi planlandıklarını, Ulus’u geçmiş yıllarda hatta Roma döneminden itibaren olduğu gibi yine kültürün ve sanatın merkezi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şu bilgileri verdi:

“Başkanımız Mansur Yavaş’ın talebiyle yarışma sürecini başlattık ve ilana çıktık. Adına da ‘Yarışmayla Ankara’ tanımını koyduk. İlk yarışmamız pandemi sürecinde özveriyle çalışan hatta hayatını kaybeden sağlıkçılarımız için ‘Sağlık Çalışanlarına Şükran ve Anma Mekanı’ yarışmasıydı ve yarışmamız sonuçlandı. İkinci yarışmamız ise Ulus’ta 2003 yılında yanan Modern Çarşı’nın yerine yapılacak ‘Ulus Modern Sanat ve Kültür Merkezi’ için mimari proje yarışmamız olacak. Jürileri belli olan yarışmamızın toplam ödül tutarı 550 bin TL. Belediyemiz bünyesinde oluşan Akademik Kurul ile birlikte tüm süreci oluşturduk. Bu da Ankara Büyükşehir Belediyesi için bir ilk niteliğinde diyebiliriz. Ulus, Ankara’nın kalbi ve pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış önemli bir yer. Yıllar içerisinde bu özelliğini yitirdi. Bu projeyi Ulus’taki diğer kültürel ve sanatsal etkinliklerin önünü açacağı için de önemli buluyoruz.” 

 

GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK

    Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek yarışma hakkında detaylı bilgiye yarismayla.ankara.bel.tr adresinden ulaşılabilecek.

   Yarışmacıların hazırladıkları projeleri Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı, Anafartalar Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:5 Altındağ Ankara adresine elden 3 Ağustos’a, kargo ile ise 5 Ağustos 2021 tarihine kadar teslim etmesi gerekiyor.

   Yarışmada birinciye 120 bin, ikinciye 100 bin, üçüncüye 80 bin, mansiyon ödülü alanlara ise 50 bin TL para ödülü verilecek. Şu anda otopark olarak hizmet veren alanın gelecek nesillere bırakılacak modern sanat ve kültür merkezine dönüştürülmesini sağlayacak yarışmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da danışman jüri üyeleri arasında yer alırken, jüri değerlendirmeleri 14 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER