Türkiye'de ilk yangın ihbar sistemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Türkiye’de bir ilke imza atarak, Başkent’te “Yangın İhbar Sistemi” uygulamasına geçiyor.

Türkiye'de ilk yangın ihbar sistemi

 Dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanmakta olan “Yangın İhbar Sistemi”, ilk etapta insanların yoğunlukla bulunduğu alışveriş merkezleri, büyük binalar, eğlence mekanları, kapalı spor salonlarıyla entegreli olacak.

 

YANGIN BÜYÜMEDEN MÜDAHALE SAĞLAYACAK

“Yangın İhbar Sistemi”, yangının karakteristik özellikleri duman, ısı, gaz kaçağı veya alevleri algılayarak, erken uyarı sağlayacak. Sistem, yangının çıktığı noktayı anında özel sinyallerle İtfaiye Kontrol Merkezi’ne ulaştırarak, daha hızlı müdahale imkanı sağlayacak.

Ankara İtfaiyesi’nin itfaiyecilik alanında dünyadaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek uygulamaya geçirdiğine dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, “Yangın İhbar Sistemi”nin devreye girmesiyle, Başkent’te yangınla mücadelenin daha etkin şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

 

UYGULAMA “AVM”LERDE BAŞLAYACAK

         “Yangın İhbar Sistemi” ilk olarak Başkent’teki tüm alışveriş merkezlerinde (AVM) yasal zorunluluk olarak kullanılmaya başlayacak.

Yasal çerçevede AVM yönetimlerinin görevlendireceği özel görevliler de yangın önlemleri konusunda İtfaiye Daire Başkanlığı ile koordinasyon içinde çalışacak.

ZAMAN KAYBI ÖNLENECEK 

“Yangın İhbar Sistemi”yle yangına müdahalelerde panik ve değişik nedenlerle yangına müdahalede zaman kaybının önleneceğine vurgu yapan İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, sistemin sağlayacağı faydaları da özetledi:

Yangın anında vatandaşların paniklemesi veya nasıl olsa itfaiyeye haber verilmiştir düşüncesi, yangın haberlerinin itfaiye merkezine ulaşmasını geciktiriyor. Haberin İtfaiye merkezine geç ulaşması da yangınla mücadeleyi olumsuz yönde etkiliyor. Bu da can ve mal güvenliği için tehdit oluşturuyor. Yangın İhbar Sistemi, yangının yeri, hatta çıkış noktasını ayrıntılı gösteren sinyalleriyle, hedef noktanın belirlenmesini sağlıyor. Sinyaller alınır alınmaz, Başkent’in 45 noktasında bulunan itfaiye istasyonlarında hazır bekleyen ekiplerimizden yangın mahalline en yakın noktadaki ekibimizin müdahalesiyle zaman kaybı önlenerek, yangının en az hasarla atlatılması sağlanacak. Altyapısı hazır ve sisteme en kısa sürede geçilecek.

   

SÜREKLİ DENETİM SAĞLANACAK

         “Yangın İhbar Sistemi”, Alışveriş Merkezleri’nde mevcut otomatik yangın algılama ve söndürme sistemlerinin kontrolü de sağlayacak.

 Bu mekanlarda bulunan otomatik yangın algılama ve söndürme sistemlerinin çalışır durumda olup olmadığını gösterecek sistem sayesinde bozuk ya da işlevsiz olanlar belirlenerek, çalışır hale getirilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER