Sosyalist oyları Kılıçdaroğlu'na

CHP'nin, 'Oylar Kemal'e' anlamına gelen 'Kemal For Vice Presidency' broşürlü kampanyası işe yaradı.

Sosyalist oyları Kılıçdaroğlu'na

4 yıl sonra Enternasyonal'in yönetimine dönen CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu Cape Town'da Sosyalist Enternasyonal'in Başkan Yardımcısı seçildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal'in 'Yeni Bir Enternasyonal ve Kültürel Dayanışma İçin' konulu 24. Konsey Toplantısı'na katıldı. Akşam'da yer alan habere göre; toplantıda, 4 başkan yardımcılığı için seçim yapılırken CHP heyeti, Türkçe karşılığı 'Oylar Kemal'e' anlamına gelen 'Kemal For Vice Presidency' seçim broşürüyle Kılıçdaroğlu için üyelerden oy istedi. Başkan yardımcılığına seçilen Kılıçdaroğlu, delegelere 'Yoldaşlarım' diye seslenerek bir konuşma yaptı.

TEK ADRES SOSYALİSTLER

Günümüz dünya ekonomisi krizle tanımlanıyor. Neo liberal politikalar, sorunlarımıza çözüm üretmekte yetersiz. Bu dönemde sosyal demokratlarla işbirliği sağlayarak, sorunlara doğru çözümler bulmak için Sosyalist Enternasyonal'den daha iyi bir adres yok.

YENİ POLİTİKA BULMALIYIZ

İnsanı odağına almayan hiçbir politika sürdürülemez. Geldiğimiz noktada tarih, biz sosyal demokratların önüne önemli bir sorumluluk koymaktadır. Ben Sosyalist Enternasyonal çatısı altında güçlü bir dayanışmayla bu sorumluluğun altından kalkabileceğimize inanıyorum.

AİLE SİGORTASI

Bu çerçevede işsizlik ve borç yükü altında ezilen toplumun en yoksul kesimlerine özellikle kriz dönemlerinde asgari bir harcama gücünün enjekte edilmesini oldukça önemsiyorum.

YENİ DÜZEN ÖNCÜSÜ

2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan uluslararası sistemin günümüz sorunlarına yanıt verecek şekilde dönüştürülmesi şart. BM dahil, ekonomik, mali ve parasal uluslararası kurum ve kuruluşlar yeniden yapılandırılmalıdır. Sosyalist Enternasyonal eşitliğe, adalete ve dayanışmaya dayalı yeni bir dünya düzeninin kuruculuğunun öncülüğünü yapmalıdır.

EN CİDDİ TEHLİKE SAVAŞ

Küresel kriz ve ekonomik daralmanın en önemli sonucu dünyanın muhtelif yerlerinde savaş eğiliminin artırmasıdır. Sosyal demokratların, ülkelerin değişim ihtiyacını bahane eden özensiz ve aç gözlü dış müdahalelere karşı daha aktif bir tutum almaları gerekiyor.

NAMLUSU KIRIK SİLAHLA POZ

Müslüman mahallesini, Mandela'nın 27 yıllık hapis hayatının ardından halka seslendiği binayı gezen CHP lideri, Gülsüm Bilgehan'la birlikte barışı temsil eden 'namlusu kıvrılmış silah' heykeli önünde de poz verdi.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2012, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER