Seçmen listesi sorgulama için TIKLAYIN

YSK Cumhurbaşkanlığı seçimi seçmen listesini askıya çıkardı SON DAKİKA, Seçmen sorgulama için tıklayın!

Seçmen listesi sorgulama için TIKLAYIN
 İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıkta askıya çıktı.  2 Temmuz tarihinde askıya çıkan seçmen listeleri için itiraz süresi 9 Temmuz'da sona erecek. Seçmen listesi sorgulama işlemini haberimizdeki linkleri kullanarak yapabilirsiniz. Seçmen listesi sorgulama linki internethaber.com'da

Yüksek Seçim Kurulu-YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü, geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamaması durumunda ikinci tur ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacakların listesi bugün muhtarlıklarda askıya çıktı. Listelere itirazlar 9 Temmuz Çarşamba'ya kadar yapılacak. Öte yandan YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması gerçekleştirilebilecek.

SEÇMEN LİSTELERİ SOYADINA GÖRE HAZIRLANDI

Hazırlanan seçmen listeleri soyad sıralamasına göre yapıldı.

SEÇMEN LİSTESİNDE ADI OLMAYAN NE YAPACAK?

Seçmen Listede ismi olmasaydı, 9 Temmuz'a kadar adına kayıtlı bir fatura ile Nüfus Müdürlüğü'ne giderek kayıt yaptırması gerekiyor. Nüfus müdürlüğünden alınan evrak daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek listelere dahil olunacak.

SEÇMEN LİSTESİNE İNTERNETTEN NASIL BAKILIR?

Seçmen kütüğünüze muhtarlık askısından olduğu gibi internet sitesine girerek de bakabilirsiniz. Sitede TC kimlik numaranızı ve kimlik bilgilerini yazarak oy kullanmak için gerekli olan seçmen kaydınızın bulunup bulunmadığını kontrol edebiliyorsunuz.

Bütün mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkan listeler 9 Temmuz çarşamba günü akşam saat 10.00'da indirilecek. İnternetten sorgulama yapmak için aşağıdaki SEÇMEN KÜTÜĞÜ SORGULA linkine tıklayın!

seçmen<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=sorgulama'>  sorgulama </a>ysk tıklayın.png

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMADA BUNLARA DİKKAT!

Yukardaki linke tıklayınca aşağıdaki gibi bir panel ekrana geliyor. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC numaranızı yazın. Resim sorgulama bölümündeki şifreyi ekrana girmeyi unutmayın.

seçmen-sorgulamak-için-tiklayin-seçmen-sorgulama-ysk.jpg

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Nerede oy kullanacağınızı, 22 Temmuz 2014 tarihinden sonra www.ysk.gov.tr internet sayfasındaki "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden öğrenebileceksiniz. Aynı şekilde sandık bilgilerinizi de bu tarihte görebileceksiniz.

YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA   

Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz kayıtlı olduğunuz yeri (kayıtlı olduğunuz dış temsilciliği) aşağıdaki linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz;

yurdışı seçmen<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=sorgulama'>  sorgulama </a>tıklayın.png

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER