Şampiyonlardan Tuna'ya ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kazandıkları altın madalyalarla Türkiye’ye büyük gurur yaşatan Büyükşehir ASKİ Sporlu şampiyonları kabul etti.

Şampiyonlardan Tuna'ya ziyaret

 Başkan Tuna, Grekoromen Stilde 8. Kez Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaalp, Serbest Stilde 6. kez Avrupa Şampiyonu olan Taha Akgül ile 3. kez Avrupa Şampiyonu olan Soner Demirtaş’ın yanı sıra Serbest Stilde Avrupa üçüncüsü Serdar Böke ve Grekoromende Avrupa üçüncüsü olan Enes Başar’ı makamında kabul etti. Ziyarette ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Adnan Yuva, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç, Kulüp yöneticileri ve Milli Takım Antrenörleri yer aldı.

 

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

Şampiyon Milli güreşçileri tek tek kutlayan Başkan Tuna, “Hepinizi ayrı ayı tebrik ediyorum.  Başarılarınızla ülkemize yaşattığınız gururdan dolayı Allah hepinizden razı olsun. Bayrağımızı bir kez daha dalgalandırdınız” dedi.

 

ŞAMPİYONLARA ÖZEL İLGİ 

 Şampiyon sporcularla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Tuna, müsabakalarda madalya alarak büyük bir başarıya imza atan diğer sporcularla ilgili olarak da güreşçilere sorular sordu.

Sporcuların şampiyonluk anında neler hissettiklerini soran Başkan Tuna, bu heyecan karşısında kalplerin sağlam olması gerektiği esprisini yaptı.

BAŞKAN TUNA’YI DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NA DAVET ETTİLER

Ekim ayında Macaristan’da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası için çalışmalara başlayacaklarını belirten Milli güreşçiler, 2020’de yılında da Tokyo’da yapılacak Olimpiyatlar için hazırlanacaklarını söylediler.

Dünya Güreş Şampiyonası’nda Başkan Tuna’yı yanlarında görmek istediklerini vurgulayan güreşçilere, Başkan Tuna, “inşallah bir mani olmazsa ben de gelmekten memnun olurum”karşılığını verdi.

Türkiye Milli Takımı güreşçilerinin yüzde 50’sinin ASKİ Sporlu güreşçilerden oluştuğunun hatırlatılması üzerine ise Başkan Tuna, sporcuların aldığı başarılı sonuçların arkasında yönetim kadar, federasyon ve antrenörlerin de emeği olduğunu ifade etti.

 

“YÜZYIL SONRA DA KONUŞULACAK BİR BAŞARI”

Serbest stil 125 kiloda Gürcü rakibini yenerek altın madalya kazanan Taha Akgül, takım arkadaşı Soner Demirtaş’ın maç bitimine 2 salise kala kazandığı altın madalyanın 100 yıl sonra bile konuşulacak bir başarı olduğu ifade ederek, arkadaşının başarısından övgüyle söz etti.     

 Ülkemizin bayrağını göndere çektirip şampiyon olan sporcuların Belediye tarafından ödüllendirilmesine ilişin olarak da düşüncelerini dile getiren Başkan Tuna, “Geçmişte yapılmış uygulamalara bakar, sizlere ona paralel güzel bir şeyler yapmaya çalışırız” dedi.

 

İMZALI MİLLİ TAKIM MAYOLARINI BAŞKAN TUNA’YA HEDİYE ETTİLER 

  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği desteğe bir kez daha teşekkür eden şampiyon güreşçiler, Başkan Tuna’ya imzalı milli takım mayolarını hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER