Rahmi Koç: Başbakan harika bir konuşmacı çok karizmatik

Rahmi Koç'tan Ak Parti hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a övgü dolu sözler..

Rahmi Koç: Başbakan harika bir konuşmacı çok karizmatik
 Türkiye'nin son çeyrekteki büyüme rakamlarının düşmesi CNN International'da tartışıldı. Koç Holding şeref başkanı Rahmi Koç, Global Exchange programına konuk oldu. Koç, Türkiye'nin yavaşlayan büyüme oranını karşılayamayacağını ve son rakamlardan daha fazla büyümesi gerektiğini belirtti. Rahmi Koç, Suriye ve başkanlık sistemi konularıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

HÜKÜMET ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Rahmi Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hükümet ekonomiyi hareketlendirmek için elinden geleni yapıyor. Daha önce söylediğim günü Türkiye'nin nüfusu heryıl yüzde 1.3 artıyor. Her yıl 900 bin kişi piyasaya iş için yöneliyor. Bu kişilerin gıda, giyim, eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanmalı. Bu nedenle bu kolay bir görev değil. Yavaşlayan büyüme oranını karşılayamayız. Bundan daha fazla büyümemiz gerekiyor. "

KOÇ'UN SURİYE YORUMU

NATO'nun Suriye'ye karşı olan tutumununu da değerlendiren Rahmi Koç, "Hiçbir şekilde NATO'nun ordusunu Suriye'ye sokacağını düşünmüyorum. Eğer yaparsa durum patlar ve Ortadoğu ile dünyanın gerikalanı için çok çok tehlikeli olur." dedi.

BAŞBAKAN ÇOK KARİZMATİK VE HARİKA BİR KONUŞMACI

Son olarak Başkanlık sistemine de değinen Koç Holding şeref başkanı Rahmi Koç, "Başbakan 3 dönemlik görev süresince oldukça başarılıydı. Çok karizmatik ve harika bir konuşmacı. Başkanlık sistemi Türkiye'ye yardımcı olacaktır. Başkanlığın yetkileri hakkında bazı söylentiler var. Ama hiçkimse tam olarak bunun ne anlama geldiğini bilmiyor. Yani Amerikan sistemi mi, Fransız sistemi mi yoksa ikisinin arasındaki bir sistem mi olacak bilemiyoruz." diye konuştu.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER