Pandemi sonrası başkent turizminin geleceği masaya yatırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizmin Başkent’teki salgın sonrası sürecine odaklandı.

Pandemi sonrası başkent turizminin geleceği masaya yatırıldı

PANDEMİ SONRASI TURİZM: YENİ BİR GELECEK

    COVID-19 salgını nedeniyle zoom üzerinden gerçekleştirilen “Pandemi Sonrası Turizm: Yeni Bir Gelecek” isimli forumda Büyükşehir Belediyesini Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş temsil etti.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, turizm sektörü temsilcisi ile akademisyenlerin katıldığı forumda turizm sektörünün sorunları ve geleceği ele alındı.

 

ULUSLARARASI PLATFORMDA BAŞKENT’İN TURİZM POTANSİYELİ KONUŞULDU

   Başkent turizmine katkı sağlayarak, tarihi mekanları ayağa kaldıracak projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının ekonomik alanda en olumsuz etkilediği sektörlerin başında gelen turizm sektörünü de paydaşlarla birlikte mercek altına almayı sürdürüyor.

    Durum tespiti yaparak sivil toplum kuruluşlarıyla ve akademik çevrelerle iş birliği yaptıklarını belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, uluslararası düzeyde düzenlenen turizm fuarında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara olarak tarih ve doğa anlamında çok önemli kazanımlarımız. Bizim kanaatimize göre bu yeni dönemde paket tur dediğimiz kitle turizminin yanı sıra asıl dar grupların hareket ettiği kültür turizminin gelişeceğini ön görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’yı bu sürece hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ankara turizm ile anılmıyor. Oysaki UNESCO geçici listesinde 4 tane önemli eserimiz var. Bu aslında Ankara’nın kültür ve tarih konusunda potansiyeli olduğunun göstergesi. Bizim görevimiz var olan bu zenginliği pandemi sonrası gelişecek olan yeni konsepte hazırlamak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER