Özgecan Aslan katilinin bu itirafı dehşet

Özgecan Aslan cinayeti dehşete düşürdü. Katil zanlısı Özgecan Aslan tırnaklarını yüzüne geçirince öfkelenmiş. Özgecan Aslan için Türkiye ayağa kalktı.

Özgecan Aslan katilinin bu itirafı dehşet
 MERSİN 'deki Özgecan Aslan cinayeti Türkiye 'yi ayağa kaldırdı. Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan 'ın katil zanlısı Suphi Altındöken genç kızın ellerini parmaz izi alınmasın diye yakmadar önce kesmiş. Özgecan Aslan 'ı tecavüz edemediği için öldüren Suhpi Altındöken ve onun yakılmasına yardım eden babasıNecmettin Altındöken ile Fatih Gökçe sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.


ÖZGECAN ASLAN 'IN ELLERİNİ NEDEN KESTİN?
Üniversiteden eve dönmek için bindiği minibüste Özgecan Aslan ’a tecavüze kalkışan Suphi Altındöken, genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçaklayıp öldürdüğünü ve sonra da babası ile arkadaşını çağırıp cesedi yaktıklarını söyledi. 

Sorgusunda ’Özgecan’ın ellerini neden kestin?’ sorusuna Altındöken, “Boğuşmada yüzüme tırnaklarını geçirdi. Tırnaklarının arasında DNA örneğim kalmasın diye kestim” yanıtını verdi

ÖZGECAN 'IN KATİLİ NASIL YAKALANDI?

Perşembe gününden beri kayıp olan Özgecan Aslan ’ı arayan Jandarma yol soran bir minibüsten şüphelenmiş, yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlanmıştı. 

Minibüste bulunan kadın şapkasının Özgecan Aslan ’a ait olduğu babası tarafından teşhis edilince sorguya alınan 2 şüpheli cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri göstermiş, Özgecan ’ın cesedi dere yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunmuştu. 

Cinayet şüphelisi Suphi Altındöken de polis ve jandarmanın operasyonuyla önceki gece gözaltına alınmıştı.

TECAVÜZ EDEMEYİNCE BIÇAKLADI 
Evli ve 1 çocuk babası olan minibüs şoförü Suphi Altındöken ’in olay günü minibüste son yolcu olan Özgecan’a tecavüze kalkıştığı, D-400 karayolundan Mersin’e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus-Mersin otoyoluna saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini belirtti. Genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçakladığını, ardından da başına minibüste bulunan bir demirle vurarak öldürdüğünü belirten Altındöken’in cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus’a döndüğünü söylediği belirtildi. 
suphi-altindöken-.jpgSuphi Altındöken cesedi yok etmek için eski kuyumcu olan babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe’nin yardım ettiğini, cesedi ormanlık alanda yaktıklarını söyledi. Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsinin sonucuna göre belirleneceği kaydedildi.

ÖZGECAN ASLAN 'IN SON GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

Özgecan Aslan 'ın ölmeden önce okulda çektiği videosu ise izleyenlerin yüreklerini bir kez daha burktu. Geriye kalan görüntülerde Özgecan, kendisine sorulan soruları yanıtlıyor.



ÖZGECAN ASLAN PROTESTOLARI

Psikoloji bölümü öğrencisi 1995 doğumlu Özgecan Aslan 'ın ölüm şekli Türkiye 'yi ayağa kaldırdı. Genç kızın annesi 'sütünü içirip harçlığını vererek okula uğurladığı' kızının korkunç ölümüyle boğuşurken katillere lanet yağdı. Beyoğlu ’nda, yüzlerce kadın ve erkek, Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan cinayeti için protesto yürüyüşü yaptı. 
özgecan-aslan.jpgÖzgecan Aslan için Türkiye sokağa döküldü. 

Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu’nun çağrısıyla toplanan gruba, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ile eşi Okan Kurt da destek verdi. Demet Akalın, "Cumhurbaşkanı’na, İçişleri Bakanı’na mektup yazacağım. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.
özgecan-aslan-1.jpg

ÖZGECAN 'IN KATİLİNİN POLİS İFADESİ : 
"TECAVÜZÜ ÇOK İSTİYORDUM"

Anlattıklarıyla sorguyu yapan görevlilerin bile kanını donduran katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan ile kız arkadaşını Tarsus’taki AVM önünden aldığını, diğer kızın yolda indiğini belirterek, hava kararmak üzereyken vahşete uzanan korkunç dakikaları şöyle anlattı:

"Özgecan ’Mersin’e gideceğim’ dedi. Ben D-400 karayolu yerine Hal Kavşağı’ndan otoban istikametine gittim. Özgecan ters yöne gittiğimi daha sonra fark etti, bana bağırmaya başladı. Ben de biraz gittikten sonra aracı kenarda durdurdum tecavüz etmek amacı ile saldırdım. Ancak boğuşmaya başladık, bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnakları ile de yüzümü parçaladı. özgecan-aslan-katil-zanlisi-suphi-altindöken.jpgÇok istememe rağmen direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bu sırada tırnaklarıyla yüzümü parçalayarak canımı çok yaktı. Bir anda kendimi kaybettim. Araçta bulunan bıçağımı rastgele sallamaya başladım. Sinirden korkudan ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kaç defa sapladığımı hatırlamıyorum. DNA testinde delil bırakmamak için de iki elini bileklerinden kestim, cesedi yaktım."

ÖZGECAN 'IN ÖLMEDİĞİNİ GÖRÜNCE...
Bıçakladığı Özgecan’ın hemen ölmeyince bir anda paniğe kapıldığını belirten Altındöken, son darbeyi nasıl gerçekleştirdiğini de kılı kıpırdaman şöyle anlattı:

"Bıçakladıktan sonra ölmediğini gördüm ve araçta bulunan levye ile kafasına defalarca vurmaya başladım. Öldükten sonra da aracın içerisine gizlediğim cesetle tekrar Tarsus şehir merkezine geldim. Babamı ve arkadaşımı alarak, cesedin ortadan kaldırılması ve geride hiçbir ipucu bırakmamak için de yakmamız gerektiğini söyledim. Babam Necmettin ve arkadaşım Fatih Gökçe ile eski Ankara D-750 karayolu Çamalan Köyü’nün yakınlarında bulunan Alman Mezarlığı bölgesine gittik. Babam ve arkadaşımın yardımıyla araçtan cesedi indirip Cin Deresi kenarına bıraktık. Üzerine benzin döküp, çakmağı çaktım. Cesedi ortadan kaldırmak için yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu. Cesedin yakılmasını ben istedim, çünkü bulununca tanınmaz diye düşündüm."

İNTERNETTEN ÖĞRENMİŞ

İfadesinde cesedi yaktıktan sonra dönüşte trafik denetimi yapan jandarmayla karşılaştıklarını belirten Suphi Altındöken, son olarak şunları anlattı:

"Jandarma aracını görünce çok panikledik. Yakalanmamak için de sakin olmak için aramızda konuştuk. Kontrol noktasına geldiğimizde otobana nereden çıkacağımızı sorduk. Jandarma erinin tarif ettiği yön yerine başka tarafa gitmeye karar verdik. Bu sırada arkamızdan gelen jandarma, aracı kenara çekip, neden tarif edilen yön yerine başka yöne gittiğimizi sorup aşağıya indirdi. Aracın içinde bir yerinde kan lekesi gören jandarmaya, ’İki müşteri kavga etti, bu nedenle onların kanı’ dedik. Ancak, kuşkulandıkları için gözaltına alıp Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdüler. Jandarma yaptığı araştırmadan sonra sabah saat 05.00’te bizi serbest bıraktı. Daha sonra aracı babama teslim edip onlardan ayrıldım. Öğle saatlerinde ise telefonumdan internete girince babamın ifadesi ile Özgecan’ın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Çok aşırı panikledim. Gün boyunca şehirde gezdim. Akşam saatlerinde yakalandım."

BEREN SAAT 'İN ÖZGECAN TWİTİ OLAY OYDU

Özgecan Aslan 'ın tecavüze direndiği için katledilmesi sanat dünyasını da ayağa kaldırdı. Sosyal medya Berat Saat 'in Özgecan Aslan için yazdıkları ile sallandı;

Uyku tutmaz bu gece, gözler dolar taşar boşalır… Yine yürüsek Taksim’e ne değişecek??... Kadın her geçen yıl daha değersiz bu ülkede… Biliyorum daha da sertleşecek her şey… Yine hafifletme, yine kadında suç arama, yine bulunur bir bahane… Yine aşağılanma… Yine mide bulantısı…

Kadın olmak zor, güzel bir kız olmak çok zordur ülkemde… Bugün o güzel yüze baktıkça neler geçiyor aklımdan: İlkokulda etek açmayı oyun yapan sınıf arkadaşlarımın hedefi olmak, okul eteğiyle eve yürürken yediğim onca laf, dersane dönüşü karanlıkta hızlanan adımlarım, göğsüme bastırdığım kitaplarım, taksilerin arkayı izlemek için ayarlanan aynaları, çıkma teklifini kabul etmediğim için canımı acıtan okul arkadaşlarım, ev telefonundan yapılan sapık konuşmalar, peşimden apartmana girip 15 yaşındaki bana ereksiyon halindeki cinsel organının gösteren o çocuğun yüzü, ellerim titreyerek eve kaçışım ve bunu kimseye anlatmayışım, kıçımı hem de bir kanal gecesinde elleyen sarhoş bir kanal yöneticisiyle tartışmam, sevgilisi olmamayı gururuna yediremeyen partnerler, arkadaşımın evinde tuvalete zorla dalıp dudaklarıma yapışan bir oyuncuyu itişim, mesleğim yüzünden yaftalanışım, aylarca peşimden koşan birini sanki ben sevgilisinden ayırmışım gibi tam sayfa haber yapışları, gizlice çakallıkla servis edilen göğüslerimin silüeti davası mavası, bilir kişi raporu lehime çıkınca geri çekilen davaya kocasaı araya girdi haberi, daha bugün fermuarım açık kalmış haberleri, aman ne önemli!!! Kadına, bedenine, seçimlerine, haklarına saygı göstermeyen kafalar! Rağmen çok sanslıymışım diyorum artık, hep teğet geçmişim. Tecavüz, bıçaklanma, kesilip bavula tıkıştırılma, otobüs durağına komada bırakılma, yakılma yaşamadım. İnsanlık suçlarına göz yummak suçtur!!! Bir gün hesap sorulur!!! Cinsiyet ayırmaksınız her vatandaşın canını haklarını korumak görevinizdir!!! Dilerim son gününü hiç hatırlama Özgecan hayallerinle huzur içinde uyu.

özgecan aslan .jpgBeren Saat, Instagram’da ise “Oğluna kadınlara saygı ve sevgi göstermeyi öğret” cümlesini takipçileriyle paylaştı.

FATMA ŞAHİN : ÖZGECAN ASLAN 'IN KATİLİNE HADIM İSTEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümü nedeniyle tüm ülke vatandaşları gibi kendisinin de derin bir üzüntü yaşadığını söyledi.

Yaşanan vahşetin unutulamayacağını ifade eden Şahin, " Genç kızımızın masum yüzü, insafsız, vicdansız katillerin elinde son nefesini verdi. Yaşananlar tam anlamıyla insanlık suçudur. Toplum vicdanı bir şekilde rahatlatılmalı. Katiller hak ettikleri cezayı almalı" diye konuştu.

HADIM CEZASI ÇALIŞMASI
_özgecan-aslanin-cenazesi-defnedildi.-anne-songül-aslan,-tabuta-sarilarak-gözyaşi-döktü.-.jpgBelediye başkanlığından önce Türkiye 'nin kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

"Bakanlık dönemimizde cinsel istismar olaylarıyla ilgili bir dizi çalışma hayata getirmiştik. İstismarla ilgili her türlü olayı önlemeye yönelik yeni bir yasal altyapının çalışmasına başlamıştık. Bu çalışmalar kapsamında hadım konusu da gündeme gelmişti. Hatta o zamanlar bazı kesimler, açıklamalarımıza ve çalışmalarımıza 'Hangi çağda yaşıyoruz' diye tepki göstermişti.

Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan olayı da bu çalışmanın gerekliliğini bir kez daha gösterdi. Bakanlık dönemimde hazırlık aşamalarında benim de çalıştığım hadım etme cezası bu olayda uygulanmalı. Çünkü halkın vicdanını rahatlatacak, suça meyilli olacak kişileri caydırıcı bir çalışmanın hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

NİHAT DOĞAN 'A ÖZGECAN TEPKİSİ YAĞDI

Vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetinden sonra Nihat Doğan sosyal medya hesabındaki paylaşımı yüzünden boykot ediliyor. Paylaşımını kısa bir süre sonra silen Nihat Doğan yine de hem survivor takipçilerini hem de sanat çevresinin tepkisinden kurtulamadı.

Sosyal medya kullanıcıları da cinayeti kınayan çok sayıda mesaj paylaşırken türkücü Nihat Doğan’ın paylaştığı bir mesaj ise büyük tepki çekti. “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” şeklindeki paylaşımı yüzünden yüzlerce insan#NihatVarsaSurvivorBoykot hastagiyla büyük bir kampanya başlattı.

Survivor All Star kadrosunda olan Nihat Doğan yarışmanın başlamasına sayılı günler kala bu hareketi ile kendini ve yarışmayı büyük riske attı. Acun Ilıcalı'nın bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu. Bir çok insan ' Seninde kız çocuğun var Acun Ilıcalı, bu pislikle nasıl yola devam edersin..' şeklinde öfkesini gösterdi.

İşte sabah saatlerinde başlatılan #NihatVarsaSurvivorBoykot  hastagiyle atılan bazı tweetler: 

ekran-resmi-2015-02-15-12.29.08.png

ekran-resmi-2015-02-15-12.29.18.png

ekran-resmi-2015-02-15-12.29.31.png

ekran-resmi-2015-02-15-12.29.57.png

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER