O sokağın ismi değişti

Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği (BAE) adresi artık tüm resmi yazışmalarda “Medine Müdafii Caddesi” ve “Fahreddin Paşa Sokağı” olarak kullanılacak.

O sokağın ismi değişti

 Osmanlı Paşası Ömer Fahreddin Türkkan’ın ismini ölümsüzleştiren Büyükşehir Belediyesi, BAE Ankara Büyükelçiliği önündeki 613. Sokak isminin “Fahreddin Paşa Sokağı”, bu sokağı kesen 609.Cadde ismini ise “Medine Müdafii Caddesi” olarak değiştirdi.

 

ESKİ TABELALAR SÖKÜLDÜ

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed’in, sosyal medyadan Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Ömer Fahreddin Türkkan’a hakaret içeren sözler paylaşması devletin zirvesinden sert tepkilere neden oldu. Tepkilerin giderek artması üzerine ilk adım Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan geldi. Başkan Tuna tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan sokak ve cadde isminin değiştirilmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

Başkanlık yazısı olarak sunulan önerge ile BAE’nin Ankara Büyükelçiliği’nin bulunduğu 613. sokak isminin  “Fahreddin Paşa Sokağı" , 609. caddenin isminin de “Medine Müdafii Caddesi” olarak resmen değiştirilmiş oldu.

Meclis kararı sonrası hazırlanan hem sokak hem de yeni cadde isminin yer aldığı tabelalar, Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından eskilerinin sökülmesinin ardından yerlerine takıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER