MODERN TAKSİ DURAKLARININ SAYISI ARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki yıkık, dökük, virane, artık baraka halini almış taksi duraklarını yenilemeye devam ediyor.

MODERN TAKSİ DURAKLARININ SAYISI ARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki yıkık, dökük, virane, artık baraka halini almış taksi duraklarını yenilemeye devam ediyor. Bu halde bulunan 101 taksi durağını kaldıran ve yerlerine taksici esnafının ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte son derece modern duraklar yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 25 taksi durağını daha yepyeni görünüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Başkent’teki eskimiş ve artık kullanılamaz hale gelen eski durakları kaldırarak, yerlerine modern duraklar yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, bu yıl da 25 taksi durağını daha yenilemek için kolları sıvadı. Yılsonuna kadar diğer taksi duraklarının da tamamlanmasıyla 126 taksi durağından, 5 bine yakın taksici esnafı, yaklaşık 2 bin aracıyla bambaşka ve modern duraklara sahip olmanın mutluluğu içerisinde Başkentlilere hizmet verecek.
Ankara’da hizmet veren taksici esnafını, plazmasından çay ocağına, oturma gruplarından tuvaletine ve taksi bekleme parklarına kadar her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek duraklarla sevindiren Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları etap etap tamamlanmasının ardından Başkent’teki yaklaşık 8 bin taksici esnafı ikinci adresleri olan modern duraklarında müşterilerini bekleyecek.
Daha önce merkezi yerlerde bulunan toplam 101 adet baraka halindeki durakları baştan sona yenilediklerini, çalışmaların etaplar halinde tüm taksi duraklarına uygulanmasının planlandığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, yeni duraklarında taksici esnafının evlerindeki rahatlıkta bir yaşam sürdürdüklerini ifade ettiler.

-BAŞKENT’İN MODERN DURAKLARI

Taksici esnafının en çok duraklarıyla ilgili şikayette bulunduklarını, vatandaşların kendi caddelerinde veya evlerinin bulunduğu yerdeki taksi duraklarının yenilenmesiyle mutlu olduklarını ifade eden yetkililer, “Tüm esnaf daha modern, görsel ve düzenli bir taksi durağı istiyor. Biz de kendilerine evlerindeki gibi her türlü imkanın bulunduğu, ikinci yaşam yerleri olan yepyeni modern taksi duraklarının inşasını gerçekleştiriyoruz” dediler.
İlk etapta Başkent’te en çok kullanılan 26 taksi durağından işe başladıklarını sonrasında ise 75 durakta daha çalışmaları tamamladıklarını kaydeden yetkililer, şimdi de 25 durağın daha virane görünümüne son vermek istediklerini kaydettiler.
Esnaf sayısı, yeri ve alanına göre yaklaşık 4 ayrı tipte 17 metrekareden, 50 metrekareye kadar değişen yeni duraklar inşa eden Kent Estetiği Dairesi, eski durakları tamamen kaldırıp, yeni yerleştirilen durakların zeminlerini granit seramik ile döşüyor. Isı yalıtımı yapılan, iç kısmı da alçıpanla kaplanan yeni duraklar, dışarıdan bakıldığında, mimari yapısıyla vatandaşları etkilerken, iç mekanıyla da taksici esnafını mutlu ediyor. Son derece modern bir görünüme sahip olan duraklarda tuvalet, çay ocağı, klima ve modern iç dizayna kadar her türlü ayrıntı düşünülüyor.
         Yeni duraklar sayesinde taksici esnafına geniş, ferah, sıcak bir ortam sağlayan, taksi durakları arasındaki farklılığın da önüne geçen çalışmayla, duraklara daha sonra herhangi bir eklenti yapılmaması için de denetimler yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2012, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER