“Küçük Çiftçiler Yetiştiriyoruz” projesine büyük ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere çevre bilinci ve toprak sevgisi aşılamak amacıyla gerçekleştirilen “Küçük Çiftçiler Yetiştiriyoruz” projesine öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

“Küçük Çiftçiler Yetiştiriyoruz” projesine büyük ilgi

 Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın Başkent genelinde çiftçilere yönelik sürdürdüğü destekleme projelerinin yanı sıra, yoğun ilgi gören “Küçük Çiftçiler Yetiştiriyoruz”projesi de üç yıldır devam ediyor.

Proje kapsamında, Başkentli minik öğrencilere sebze yetiştirmenin önemi anlatılırken, bitki sevgisi de aşılanıyor. Okullarda sebze dikme etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, minik çiftçi adaylarına sebze fidesinin nasıl dikileceğini uygulamalı olarak gösteriyor.

 

KÜÇÜK ÇİFTÇİLERDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Mustafa Yiğitalp İlkokulu’nda düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin kendi elleriyle heyecanla sebze diktiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu, Okul yöneticileri ile velilerin de katıldığı etkinlikte, öğrenciler, sebze dikiminden önce halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletilerinden oluşan kısa bir gösteri sundu.

 

MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU

Miniklerle birlikte sebze fidelerini diken Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu, yeni dikilen fidelere birlikte can suyu verdiler.

 Küçük yaşta çocuklara toprakla uğraşmanın güzelliğini yaşatmak istediklerinin altını çizen Eraslanoğlu, “Çocuklarımızı, bilgisayar, internet ve telefonun aşırı kullanımından ne kadar uzak tutabilir ve onları farklı alternatiflere yöneltebilirsek, o kadar faydalı oluruz” dedi.

Çocuklara seslenen Şehit Mustafa Yiğitalp İlkokulu Müdürü Cihan Sarıkaya da doğaya yabancılaşmanın insana mutsuzluk getireceğine dikkat çekerek, “Çok güzel bir proje. İnşallah örnek bir proje olarak tüm Türkiye’ye yayılır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

          

BÜYÜKŞEHİR’DEN 6 İLÇE VE 30 OKULA SEBZE FİDESİ DİKİMİ

“Küçük Çiftçiler Yetiştiriyoruz” sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında; Çankaya, Altındağ, Mamak, Keçiören, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerinde belirlenen 30 ilköğretim okulunda, öğrenciler, salatalık, domates, marul, biber gibi sebze fidelerini toprakla buluşturmuş olacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 03:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER